Ron DeSantis critică politicile lui Joe Biden: SUA nu ar trebui să-i furnizeze lui Zelenski arme. ”Pacea ar trebui să fie obiectivul” în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis. Sursa foto Agerpres
Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis. Sursa foto Agerpres
Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a criticat luni sprijinul președintelui Joe Biden pentru Ucraina și a susținut că a ajuta națiunea europeană să se apere de forțele invadatoare ale Rusiei nu este un interes vital pentru SUA.

Ron DeSantis, un posibil candidat la președinția SUA în 2024, a emis declarația ca răspuns la un set de întrebări trimis de gazda Fox News, Tucker Carlson, tuturor potențialilor candidați republicani.

Întrebările făceau referire la o serie de subiecte fierbinți precum: Este un interes vital pentru națiunea americană intervenția SUA în Ucraina? Ar trebui să existe o limită a armelor și banilor trimiși președintelui ucrainean Volodimir Zelenski? SUA se confruntă cu riscul unui război nuclear cu Rusia?

Intervenția SUA în conflict

”În timp ce SUA au multe interese naționale vitale – asigurarea granițelor noastre, abordarea crizei de pregătire din cadrul armatei noastre, atingerea securității energetice și a independenței și controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez – disputa teritorială dintre Ucraina și Rusia nu este una dintre ele”, a spus DeSantis, potrivit NY Post.

Finanțarea conflictului

”Finanțarea prin „cec în alb” de către administrația Biden a acestui conflict pentru „atât timp cât este nevoie”, fără obiective sau responsabilitate definite, distrage atenția de la cele mai presante provocări ale țării noastre”, a argumentat el. 

”Cetăţenii noştri au, de asemenea, dreptul să ştie cum sunt utilizate miliardele de dolari americani ai contribuabililor în Ucraina. Nu putem acorda prioritate intervenției într-un război străin față de apărarea propriei noastre patrii, mai ales că zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza narcoticelor introduse ilegal și arsenalele noastre de arme pentru propria noastră securitate se epuizează rapid”, a mai adăugat DeSantis.

”Pacea ar trebui să fie obiectivul” 

Viitorul posibil candidat la președinția  SUA consideră că ”pacea ar trebui să fie obiectivul” în Ucraina și că SUA nu ar trebui să-i furnizeze lui Zelenski arme sau să permită armatei ucrainene să se angajeze în operațiuni pe teritoriul Rusiei. 

”Aceste mișcări ar risca să atragă în mod explicit Statele Unite în conflict și să ne apropie de un război între cele două mari puteri nucleare ale lumii. Acest risc este inacceptabil”, a adăugat el. 

DeSantis a indicat că este împotriva unei politici de ”schimbare de regim” în Rusia, spunând că aceasta ar crește probabilitatea ca armele nucleare să fie folosite și ar putea aduce la conducere un lider ”și mai nemilos” decât actualul președinte rus, Vladimir Putin. 

DeSantis a acuzat, de asemenea, politicile lui Biden de a conduce ”Rusia într-o alianță de facto cu China”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel