Romtehnica, penalităţi de 8,5 milioane euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Peste 80 de milioane de Euro din fondurile PNRR sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, anunță Ministerul Sănătății
Compania naţională Romtehnica a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V.

Compania naţională Romtehnica, al cărei unic acţionar este Ministerul Apărării Naţionale (MApN), a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru producătorul de transportoare Piranhia V pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor contractate în ianuarie 2018, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Potrivit acestuia, factura a fost emisă la solicitarea Departamentului pentru Armamente al MApN, ca urmare a faptului că producătorul nu a respectat clauza din contract conform căreia primele 36 de transportoare blindate ar fi trebui să fie livrate României până în luna februarie a acestui an.

"Aici sunt chestiuni doar de ordin juridic"

"Este un contract pe care îl avem cu un producător care trebuia să livreze un anumit produs şi nu l-a livrat. Contractul prevede inclusiv aceste penalităţi. După cum ştiţi, noi am plătit un avans destul de consistent aici, iar ei trebuiau să livreze produsele şi nu le-au livrat. Aici sunt chestiuni doar de ordin juridic", a afirmat ministrul.

Întrebat dacă MApN analizează şi posibilitatea rezilierii contractului cu producătorul de transportoare blindate, Gabriel Leş a precizat: "Eu sper să nu ajungem până acolo, pentru că am plătit un avans destul de mare. Noi de produs avem nevoie. Vă daţi seama că, dacă pornim procedura de reziliere a contractului, vom bloca şi programul până ce se va finaliza toată această procedură".

Transportoarele Piranha V au fost contractate în ianuarie 2018 pentru circa 895 de milioane de euro de la General Dynamics, care deţin şi o capacitate de producţie în Elveţia. Contractul presupune achiziţia a 227 de transportoare din care o parte ar trebui să fie asamblate în Romania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel