Romsilva ar putea deveni SRL. Mocioalcă: Discutăm de o miză uriaşă: 3,1 milioane de hectare de păduri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
RAPPS, Romsilva, ROMATSA şi 80% din aeroporturile de stat din ţară ar putea ajunge pe mâna unor societăţi de tip SRL, în urma deciziei Guvernului.

Conform proiectului de lege iniţiat în data de 14 decembrie 2022 de Guvernul României, care vizează modificarea şi completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, toate activităţile comerciale ale regiilor autonome vor fi organizate în societăţi pe acţiuni sau societăţi cu răspundere limitată, într-un interval de cel mult trei ani de la data adoptării modificării legislative. Una dintre întreprinderile publice vizate în mod direct este Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva .

Senatorul PSD Ion Mociolacă spune că USR și PNL sunt responsabile pentru această mișcare.

"PSD nu s-a aflat la baza întocmirii acestui document"

"Ceea ce vă pot spune din capul locului este că Partidul Social Democrat nu este și nu va fi de acord sub nicio formă cu o acțiune pripită prin care ar urma să fie privatizate pădurile statului și transformarea Romsilva într-o societate comercială“, a spus Ion Mocioalcă pentru reper24.ro.

"În niciun caz nu ne-am aflat (n.r. PSD) la baza întocmirii acestui document și, așa cum știți, nu avem pârghiile ministeriale în ce privește administrarea pădurilor din țară, a ocoalelor silvice, a domeniului silvic, arii protejate, etc. Ceea ce pot să le transmit cu certitudine celor ce au urmărit evoluția acestui subiect este că, atât timp cât ne vom afla la guvernare, îi asigurăm pe români că acest lucru nu se va întâmpla, indiferent de forma în care va fi rezolvat mult discutatul jalon din PNRR, stabilit de cei din USR și PNL. Sub acest aspect, cetăţenii trebuie să ştie că cele două partide sunt responsabile inclusiv pentru acest jalon care impune transformarea regiilor statului în societăți comerciale, aspect reclamat de sindicaliștii Romsilva ca factor de mare risc pentru pădurile României“, a mai spus senatorul PSD.

"Discutăm de o miză uriaşă: 3,1 milioane de hectare de păduri"

"Să nu creadă cineva că cei care au întocmit și documentat acest OUG au vizat interesul național. Afirm asta pentru că discutăm de o miză uriaşă, în joc fiind 3,1 milioane de hectare de păduri proprietate publică de stat, care stochează, din datele pe care le dețin, un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare care depășește 100 de miliarde de euro. Considerați că este aceasta o miză îndestulătoare? Desigur e o întrebare retorică…", a spus Mociolacă.

Vezi și:  Cel mai mare mit despre pădurile din România, combătut de Diana Buzoianu, deputat USR / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel