Rompetrol a oferit o călătorie culinară de poveste pentru copii, la noua stație din Iași
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Rompetrol a oferit o surpriză copiilor, cu ocazia inaugurării celei mai moderne  stații din Iași. Cei mici au avut parte de o aventura culinară, primind informații neașteptate din universul bucătariei de la Ambasadorul Food Revolution Jamie Oliver în România

 Noua statie din Iași-Primaverii, inaugurată pe 11 martie,  vine cu un nou concept abordat de Rompetrol Downstream in cazul benzinariilor din toata tara, care ofera si alte experiente clientilor in afara de aceea de alimentare cu carburanti. "In 2016 am continuat sa dezvoltam reteaua Rompetrol, iar acesta este cel mai important aspect in activitatea noastra. Am deschis trei statii in anul 2016, iar altele cinci au fost incepute in 2016 si urmeaza sa fie inaugurate anul acesta. De asemenea, anul trecut am finalizat cu succes programul de rebranding a tuturor statiilor Rompetrol. Ceea ce vedeti in noua statie din Iasi mai puteti vedea in alte 98 de statii Rompetrol din intreaga tara", a declarat Vlad Rusnac, directorul general al Rompetrol Downstream.

Inaugurarea celei mai moderne stații Rompetrol la Iași-Primăverii, la numărul 2, a venit cu un concept inedit: povești pentru copii, urmate de degustarea celebrilor mucenici. Ulterior, copiilor li s-a pregatit si un workshop inedit – "Cea mai cool floricica" sustinut de actrita Elena Musat si un concurs cu premii pentru cei mai indemanatici dintre ei.

Povestasii Ana Iorga si Filip Iorga au fost cei care le-au povestit copiilor si parintilor istoria care sta in spatele acestei traditii culinare din tara noastra. "Este minunat de fiecare data cand ne intalnim cu copiii si parintii. Astazi le-am povestit despre istoria mucenicilor, de ce ii mancam pe data de 9 martie si care este istoria din spatele acestei traditii. Ei trebuie sa stie ca nu mancam intamplator acest desert traditional, este bine sa stim ce mancam si de ce", a povestit Ana Iorga. 

Citeste si]

Pe parcursul câtorva ore, cei mici au avut parte de o multime de surprize din universul culinar. Imaginatia culinara a copiilor a fost imbogatita de Dana Burlacu Vistiernicu, cea care a pornit pe drumul Revolutiei lui Jamie Oliver in tara noastra, împartasind viziunea celebrului chef copiilor care au participat la evenimentele organizate la inaugurarea noii statii Rompetrol din Iasi. "Este al treilea eveniment de acest gen pe care il organizam, dupa cele organizate in Sibiu si Brasov cu ocazia deschiderii statiilor din aceste orase. Vrem sa fim mai aproape de clientii nostri si sa le oferim nu doar o alimentare simpla cu carburant, vrem sa intram in sufletele clientilor nostri, sa le oferim o experienta diferita pe zona gastronomica si pe zona de sjoping. De aceea, astazi am invitqat si un blogger renumit pentru acest eveniment si avem parte de doua ore foarte frumoase imrepuna cu parintii si copiii. Pentru cei mici am organizat un concurs cu cadouri", a mai spus Vlad Rusnac.

Ambasadorul Jamie Oliver in tara noastra le-a pregatit celor mici o reteta traditionala care este preparata in toate bucatariile romanilor pe data de 9 martie, adica mucenici sau sfintisori, asa cum sunt denumiti in zona Moldovei. "Ma bucur foarte mult ca avem ocazia sa pregatim bucate traditionale atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Asa cum recomanda si Jamie Oliver, trebuie sa consumam ingrediente locale, sa ne pastram traditiile. Toata esenta si bunatatea sfintisorilor este data de ceea ce punem deasupra. De obicei se folosesc ingredientele care se gaseau in gospodariile bunicilor nostri in aceasta perioada a anului. Este o reteta traditionaola simpla, cu aluat simplu de post, mult miez de nuca si nelipsita miere de albine", a spus Dana Burlacu Visternicu, Ambasador Food Revolution Jamie Oliver in Romania, potrivit bzi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel