Data publicării:

Romii, acuzați că l-au furat pe Iisus de pe crucea satului Hrip

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
isus-furat-de-pe-cruce
isus-furat-de-pe-cruce

Există un sat în România în care oamenii fură tot ce le cade în mână– chiar și pe Iisus de pe cruce.

Vorbim de satul Hrip, din comuna Păulești (Satu-Mare), unde romii, românii și maghiarii dau impresia că trăiesc într-o armonie perfectă. De fapt, lucrurile stau exact pe dos. Vinovați ar fi chiar romii și cea mai recentă dovadă o reprezintă profanarea Crucii de la intrarea în localitate.

Romii sunt acuzați de o parte dintre sătenii din Hrip că ar fi încercat să fure Răstignirea (statueta care-l întruchipează pe Mântuitorul Isuss) pentru a o vinde la fier vechi. Doar că statueta nu a fost furată cu adevărat. Din motive încă neelucidate, în primăvara acestui an statueta a dispărut de pe cruce. Din fericire sculptura a fost găsită imediat, la doar câțiva metri distanță, cu unul dintre brațe rupte, scrie TransilvaniaReporter.ro.

„Numai țiganii sunt în stare de așa ceva dom’le. Aștia nu au Dumnezeu. Vă spun eu cum s-a întâmplat. Fiind suflată într-o culoare aurie au crezut că e din cupru”, le-a spus un sătean jurnaliștilor de la TransilvaniaReporter.ro.

Un alt localnic a spus că mai există și alt motiv pentru care romii ar fi recurs la acest gest, religia – „Oamenii sunt răi, fiecare spune că religia lui este cea adevărată. Probabil că de aceea și-au bătut joc de Crucea Mântuitorului”. Chiar dacă cei mai mulți săteni spun că romii fură tot ce prind, mai sunt și persoane care sar în apărarea lor. Sunt și romi care trăiesc din muncă, nu doar din furtișaguri. Din păcate, aceștia sunt prea puțini la număr.

FOTO: TransilvaniaReporter.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel