Romică Părpălea - Carmen Dan. Denunțătorul lui Dragnea, plângere la DIICOT împotriva ministrului
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 01 noi 2017, 13:32
WhatsApp
Romica Parpalea- Carmen Dan
Romică Părpălea, denunţătorul din dosarul "Referendumul", a depus o nouă plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, pe care o acuză că a organizat un grup infracţional pentru retrocedarea unor terenuri din judeţul Teleorman. 

Demersul lui vine după ce, la rândul ei, Carmen Dan a depus o plângere penală împotriva lui Părpălea. 

"Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracţional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al judeţului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuţiunile acestuia privind înfiinţarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru aşa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, iniţiat de doamna Carmen Dan la nivelul judeţului Teleorman, a avut acces în 92 de localităţi, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman", a spus Părpălea la intrare în sediul DIICOT. 

El a susţinut că acest grup infracţional este format din 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii Teleorman şi în acest caz ar fi implicaţi şi judecători. 

Am avut o întâlnire

"Am avut o întâlnire, puţin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum şi acum este preşedintele Tribunalului Teleorman?", a precizat Părpălea. 

Bărbatul a dat asigurări jurnaliştilor că în spatele demersurilor sale nu se află oameni politici, aşa cum a susţinut Carmen Dan. 

"Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară şi oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era preşedinte la Consiliul Judeţean Teleorman şi preşedinte PSD Teleorman. Că primesc informaţii de la cetăţeni din judeţul Teleorman, că primesc informaţii legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint şi o să prezint şi procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi - filiala Teleorman şi veţi vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în judeţul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan", a adăugat Părpălea. 

Procese verbale, modificate

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012. 

"Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ţinea Dragnea în culise. A fost preşedinte la o secţie de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât şi la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost şi eu şi toţi ceilalţi preşedinţi din secţiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezenţa de vot la secţia mea era de 38%. Verificaţi la secţia unde Carmen Dan a fost preşedinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezenţa la vot la alegerile locale", a mai spus Părpălea. 

[citeste si]

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro