Romgaz alocă 3,7 milioane lei pentru lucrări de instalare de dispozitive de prevenire a incendiilor
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz alocă un buget de 3,7 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări de instalare de dispozitive de prevenire a incendiilor, iar în acest sens anunţă lansarea unei licitaţii publice pentru care se pot transmite oferte până la data de 9 februarie 2023.

Potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), obiectul licitaţiei îl reprezintă proiectarea, furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui sistem de detecţie gaze-foc-fum la unităţile de comprimare gaze.

"Achiziţia prezentă este necesară pentru a exploata unităţile de comprimare în condiţii de siguranţă maximă şi totodată de a respecta cerinţele legislative şi normativele în vigoare, astfel fiind necesară înlocuirea centralelor de detecţie existente, cu un sistem de detecţie gaze-foc-fum, de generaţie nouă, performant, adecvat pentru mediu de lucru cu potenţial exploziv (ATEX)", se menţionează în anunţ.

Romgaz a avut un profit net de 2,2 miliarde în 2022

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate - preţ, şi va fi încheiat pe o perioadă de 12 luni.

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, a obţinut un profit net de 2,2 miliarde de lei în primele nouă luni din 2022, cu 93% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de lei, în creştere cu 209,24% comparativ cu cea realizată în primele nouă luni din 2021.

Profitul net consolidat pe acţiune (EPS) a fost de 5,81 lei, cu 93,5% mai mare decât cel înregistrat în primele nouă luni din 2021.

Cota de piaţă a Romgaz, estimată pentru primele nouă luni ale anului 2022, este de 50,6%, cu 5% mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel