Romașcanu, după eșecul moțiunii USR: Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi prin dublarea unei semnături arată drumul fără întoarcere al USR
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 29 Martie 2022, 18:45
WhatsApp
Ceremonie de deschidere FITS Sibiu 2022. Ministrul Romaşcanu: FITS, un pol cultural al României / Foto: Agerpres
Ceremonie de deschidere FITS Sibiu 2022. Ministrul Romaşcanu: FITS, un pol cultural al României / Foto: Agerpres
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis modificarea programului forului legislativ astfel încât miercuri nu va mai avea loc şedinţa în care urma să fie dezbătută moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu.

Decizia a fost luată, marţi după-amiaza, ca urmare a faptului că a fost constatată o eroare tehnică în privinţa numărului de semnături necesare pentru depunerea moţiunii simple.

Programul a fost schimbat, iar miercuri deputaţii au activitate în comisiile permanente. Ministrul Lucian Romașcanu a transmis un mesaj după eroarea tehnică cu numărul de semnături.

”49<50

#câtpecemoțiune

Dacă era nevoie de o nouă probă a penibilului acțiunilor recente ale USR, aceasta a venit astăzi. O activitate guvernamentală dezastruoasă se completează armonios și cu o incapacitate parlamentară pe măsură. Iulian Bulai, vârful tocit de lance ruptă a corectitudinii politice prost înțelese și-a aruncat, cu sprijinul solid al colegilor, moțiunea în șanț.

Tot elanul proletar, toată elocința de TV și de tribună parlamentară, înfierbântată și necruțătoare, au eșuat în scrum și fum. Sigur, moțiunea era doar puțină adrenalină înspre trezirea din catalepsie a USR, dar, chiar și așa, alegătorii USR meritau măcar puțină tragere de inimă din partea celor trimiși să-i reprezinte.

Să nu aduni 50 de semnături, să fii nevoit să furi prin dublarea unei semnături arată drumul fără întoarcere al acestui partid fără trecut, cum se laudă, dar și fără viitor. Nu s-a putut. Ne vedem data viitoare.”, a scris Luican Romașcanu, pe pagina sa de Facebook.

Iniţial, Biroul permanent decisese că moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Culturii va fi citită şi dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri


Iniţial, Biroul permanent decisese că moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Culturii va fi citită şi dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri, de la ora 11,00, iar votul să fie dat săptămâna viitoare.

Marţi, Grupul parlamentar al USR de la Camera Deputaţilor a depus, în plen, o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, ca urmare a refuzului acestuia de a-l demite de urgenţă pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu, pe care Uniunea Salvaţi România îl consideră "responsabil de implicarea reputatei instituţii de cultură în acţiuni repetate de propagandă rusească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?