Romarm, arme România. Exporturi, în creștere
Romarm estimează pentru acest an exporturi în urcare cu 20%, la 120 de milioane de dolari, precum şi o creştere a ponderii livrărilor pentru piaţa internă la 15%, de la 5% anul trecut, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Gheorghe Stoica.
"Pentru anul 2017 avem o prognoză pentru vânzări la export de 120 de milioane de dolari, în creştere cu 20% faţă de anul trecut, iar pentru piaţa internă am trecut de 10% în primul semestru. Deci, creşte şi ponderea pieţei interne şi este de aşteptat să crească în continuare în perioada următoare. Depinde şi de noi, pentru că sunt convins că la nivel politic se vor aloca atâţi bani pentru industria românească cât putem să luăm", a spus Gheorghe Stoica, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, majoritatea exporturilor, respectiv 80%, a avut ca şi cumpărător Guvernul american.
Stoica a precizat că, în 2017, compania Romarm se aşteaptă la exporturi de 120 de milioane de dolari şi livrări pentru piaţa internă în valoare de 20 de milioane de dolari. Cea mai mare pondere a produselor vândute de Romarm este de tip Est.
În altă ordine de idei, directorul general al Romarm a anunţat că uzina de la Reşiţa, aflată în conservare, ar putea participa la un program de reparaţii pentru produsele fabricate în trecut, chiar după 1990, livrate de aceasta armatei. Programul ar permite o deconservare şi repunere în funcţiune a liniilor, iar aici ar putea fi realizate tunuri pentru transportoarele blindate pe care România vrea să le achiziţioneze pentru înzestrarea armatei.
[citeste si]
De asemenea, Fabrica de pulberi de la Făgăraş a început, de curând, să lucreze pe partea de explozivi, după ce şi-a închis activitatea în 2008.
În plus, Gheorghe Stoica a declarat că la Cugir a fost lansat în trecut un program pentru realizarea unei arme de asalt de calibru 5,56, standard NATO, care "a mers până la un moment dat", când i-a fost oprită finanţarea. Rezultatele obţinute atunci ar putea fi fructificate prin realizarea unei arme de asalt cu care compania se va prezenta la licitaţiile ce se vor organiza pentru înzestrarea armatei, a mai spus el.
Romarm are 15 filiale, 6.200 de angajaţi şi produce de la armament şi muniţie mică de infanterie până la blindate, rachete şi proiectile de artilerie, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News