Românul dispărut în Grecia, fiu de primar, a fost găsit mort
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Fiul primarului din Amărăștii de Jos a fost găsit mort în Grecia.

Potrivit România TV, fiul primarului din Amărăștii de Jos, Dolj, dispărut în Grecia, a fost găsit mort.

Devastat de dispariția fiului său, acum două zile, edilul a plecat în Grecia pentru a lua parte la căutări.

Românul postase pe rețelele sociale un filmuleț duminică, cu puțin timp înainte de dispariție. Potrivit presei elene, bărbatul se afla pe plaja Mylos cu mai mulți prieteni. Martorii povestesc că în ziua în care a intrat în mare erau valuri uriașe, iar vântul bătea cu putere. În încercarea de a salva un turist, care se afla în pericol să se înece, românul nu a mai ieșit nici el. Turiștii susțin că în zona respectivă nu există salvamari, iar curenții sunt extrem de periculoși. 

Apelul disperat al prietenilor

O tânără din Craiova, prietenă cu bărbatul, a cerut ajutorul pe Facebook: "Bună seară. Vacanță frumoasă tuturor. Sper din suflet că mă puteți ajută. Un bun prieten a dispărut ieri în apele plajei Mylos din Lefkada în jurul orei 18.00. Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajută cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Vă rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult! Stay safe!", a scris femeia pe grupul Forum Grecia.

Alți turiști din Grecia, dați dispăruți, după ce s-au aventurat să înoate în marea agitată

Doi turişti din Grecia au fost daţi dispăruţi după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki, în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează Agerpres, citând DPA. Potrivit relatărilor, trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio. Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape. Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio. La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel