Românii vor avea o nouă sărbătoare națională. Data noii zile consacrate sportului
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 07 dec 2021, 10:01
WhatsApp
O nouă zi națională va fi trecută în calendarul românilor începând din 2022. 

Ziua de 19 iulie devine oficial Ziua naţională a înotului care va fi sărbătorită din anul 2022 după ce la începutul acestei luni a fost oficializată Legea 279/2021 publicată în Monitorul Oficial r. 1148 din 2 decembrie 2021, conform informațiilor transmise de Mediafax. 

„Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede legea anterior menţionată, scrie Ziarul Financiar.

Manifestații dedicate noii sărbători naționale

Potrivit acesteia, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile.

Ziua de 19 iulie va fi zi de sărbătoare naţională, dar nu şi zi liberă pentru salariaţi.

Sărbători legale în România

România are un număr de 51 de zile de sărbători legale, dar nu toate beneficiază și de zile libere. În zilele libere legale, nu se muncește, doar unitățile sanitare și cele de alimentație publică funcționând. 

- 1–2 ianuarie: Anul Nou

- 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române

- Aprilie/Mai: Paștele Catolic și Paștele Ortodox, sărbătoare ce ține trei zile (Vinerea Mare, Duminica Paștelui, Lunea Luminată)

- 1 mai: Ziua Internațională a Muncii

- 1 iunie: Ziua Copilului

- Mai/Iunie: Rusaliile

- 15 august: Adormirea Maicii Domnului

- 30 noiembrie: Sfântul Andrei

- 1 decembrie: Ziua Națională a României: Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România (1918)

- 25–26 decembrie: Crăciunul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?