Românii, speriați de un posibil BLACKOUT. Generatoarele electrice, produse surpriză de Black Friday. "Vânzări de peste 5 ori față de o perioadă normală"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Românii, speriați de un posibil BLACKOUT. Generatoarele electrice, produse surpriză de Black Friday. "Vânzări de peste 5 ori față de o perioadă normală" / Foto: Pixabay
Românii, speriați de un posibil BLACKOUT. Generatoarele electrice, produse surpriză de Black Friday. "Vânzări de peste 5 ori față de o perioadă normală" / Foto: Pixabay
Află în articol ce au cumpărat românii în acest an de Black Friday.

Românii au făcut cumpărături masive de Black Friday și în acest an. Pe cei care însă nu i-au convins promoțiile din România, săptămâna aceasta este vinerea neagră în toată Europa și în Statele Unite, așa că pot profita. În România, în această perioadă a reducerilor, generatoarele electrice au fost printre produsele surpriză din 2021, transmite Pro Tv.  Costă între 1.000 și 10 mii de lei, iar reducerile au fost între 10 și 20%. Interesul românilor pentru generatoarele electrice a apărut după ce Austria a anunțat că ar urma o pană majoră de curent în Europa ( vezi AICI știrea). 

„Generatoarele au avut vânzări de peste 5 ori față de o perioadă normală și chiar față de sezonalitatea din acest moment. Sunt câte știri care au fost în ultimul timp și clienții au reacționat. Ce am observat este faptul că sunt cumpărate din localități sau sate”, a transmis un reprezentant al unui magazin online.

De ce a crescut interesul românilor pentru generatoarele electrice

Reamintim că după apariția știrii potrivit căreia ar urma un "Blackout", o pană de curent catastrofală la nivel european, psihologul Radu Leca a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS că efectul acestui anunț ar putea fi ca românii să înceapă să își facă provizii, să cumpere generatoare electrice, dar și baterii. 

"Pentru oamenii de la țară nu se va schimba nimic. Ei cel mai probabil își vor continua viața așa cum au făcut-o până acum. În schimb, cei din Capitală sau din alte orașe mari ale României ar putea începe să își facă provizii. În primul rând, oamenii vor avea grijă să aibă provizii de apă în case. În plus, românii își vor cumpăra baterii și motorină pentru generatoarele de curent.", a explicat psihologul Radu Leca.

VEZI ȘI: Blackout, o pană de curent catastrofală anunțată din Austria. Ce urmează. Psihologul Radu Leca explică impactul: Îngrijorare, i-ar afecta pe toți

În acest an, de Black Friday, în topul vânzărilor au rămas electronicele și electrocasnice clasice însă au avut succes și mașinile, bijuteriile ori lingourile de aur. Cele mai multe comenzi au venit din marile orașe: București, Cluj Napoca și Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel