Data publicării:

Românii revin în Israel: 36 de zboruri săptămânale între București și Tel Aviv

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracții ale Israelului, a primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii
Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracții ale Israelului, a primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii

În urma redeschiderii Israelului pentru toți turiștii indiferent de vaccinare, țara se pregătește de o nouă etapă a dezvoltării turismului, care implică atracțiile, spațiile de cazare cât și zborurile internaționale. Ruta București – Tel Aviv era înainte de pandemie una dintre cele mai aglomerate.  

Alegeri prezidentiale 2024

Șase companii aeriene operează în prezent pe ruta București – Tel Aviv, în fiecare zi decolând spre Tel Aviv aproximativ 5 zboruri. Prețurile sunt la nivelul pre-pandemic; încep de la 90 euro / persoană și pot ajunge și la 250 euro / persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate.

Cu toate acestea, potențialul pieței încă nu a fost atins, deoarece în anul 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, săptămânal erau operate peste 60 de zboruri spre Tel Aviv. Pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom. Ruta mai este acoperită și de către companiile Israir si Arkia, folosite în special de cetățenii israelieni care călătoresc în România. Zborul durează aproximativ 2,5 ore și este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Turiștii care se pregătesc să viziteze anul acesta Israelul pot opta pentru cazări la numeroase hoteluri care deja și-au reluat activitatea cu normă întreagă. De exemplu, hotelul Hod Dead Sea situat pe malul Mării Moarte, și-a deschis deja ușile și a întâmpinat primii săi oaspeți. Parte a lanțului hotelier Herbert Samuel, proprietatea are 205 de camere și vile în zona de nord a Ein Bokek.

În ceea ce privește următorii ani, 2025 se anunță a fi unul încărcat de lansări, printre acestea fiind și 7MINDS Desert Resort, lanțul de hoteluri de tip boutique al Fattal Group, programat să își deschidă ușile turiștilor în 2025 în deșertul Iudeei. Același lanț hotelier va deschide și un hotel de cinci stele, Sea of Galilee, împreună cu Kibbutz Ein Gev în 2025. Proprietatea, care va fi amplasată pe malul Mării Galileii, va avea 120 de camere.

Investițiile în industria turismului vor continua. Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracții ale Israelului, a primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii. Pentru a facilita accesibilitatea la transportul public pentru turiștii care vizitează Zidul Plângerii, precum și accesul persoanelor cu dizabilități, municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel au decis să aloce un buget de peste 35 de milioane de dolari.

Începând cu data de 1 martie 2022, turiștii de toate vârstele pot intra în Israel indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. Singura condiție impusă de statul israelian va consta în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24 de ore, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel