Data publicării:
Românii plecați în străinătate revin în țară să-și repare dantura: Cât costă un implant în Occident. Medicii își amână vacanțele pentru clienții din diaspora
Românii plecaţi în străinătate revin vara acasă, nu doar pentru concedii, ci şi pentru a-şi rezolva problemele cu dantura.
În judeţul Bistriţa-Năsăud, medicii stomatologi şi-au amânat vacanţele în această perioadă ca să nu piardă clienţii.
Ce diferenţe sunt între tarifele din România şi cele din ţările occidentale
După ce în timpul pandemiei au dus lipsă de clienţi, medicii stomatologi din judeţul Bistriţa-Năsăud au hotărât să îşi amâne concediile ca să trateze pacienţii ce vin din străinătate.
"A fost o penurie de pacienţi doi ani de zile, cu pandemia. Acum s-ar puteam să revină ceva dintre pacienţi", a spus doctorul Marius Pop, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din judeţ, pentru Rador.
Românii care lucrează în străinătate preferă să îşi rezolve problemele dentare în ţară, pentru că este mai ieftin.
"Cam de la 350 de euro, un implant poate urca până în 600-700", a mai spus medicul.
"În străinătate, sunt peste 1.000 de euro un implant. O coroană ceramică, aici, la noi, e cam la 100-150 de euro, dincolo ajunge la 400-500 de euro", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Bistriţa-Năsăud.
Turismul medical nu se practică de ieri de azi, aşa cum a observat acest bărbat.
"Ei cu gândul ăsta vin ca în concediu să îşi poată schimba dantura, să îşi lucreze la dinţi, să poată să îşi facă concediul, copiii să îşi ia permisul, dacă se poate să îşi strângă şi cartofii şi să ajungă şi înapoi la serviciu", a mai spus medicul.
În străinătate muncesc peste 30.000 de oameni din Bistriţa-Năsăud, echivalentul a 10% din populaţia judeţului.
Dr. Denisa Zaharia: Cinci reguli de aur pentru sănătatea dentară. Măsura care trebuie aplicată fără nicio excepție
"Avem vești bune în ceea ce privește pacienții copii, însă este loc și de mai bine! Părinții au devenit din ce în ce mai informați și mai preocupați de sănătatea dentară a copiilor, iar din ce în ce mai mulți preșcolari și școlari vizitează fără teamă clinicile stomatologice până să apară probleme care să implice durere sau proceduri complicate. Există însă nenumărați copii care încă nu știu regulile de îngrijire dentară și foarte mulți părinți, crescuți cu teama de stomatolog, care amână să-i ducă pe cei mici la medic de teama durerii.”, a declarat dr. Denisa Zaharia care vine în sprijinul părinților cu un set de 5 reguli de aur care să îi țină pe cei mici departe de problemele dentare.
Dinții de lapte au nevoie de îngrijire, chiar dacă se vor schimba, pentru că ei afectează dentiția permanentă!
Cariile neglijate la nivelul dinților de lapte duc la probleme ce afectează următoarea dentiție, adică dinții permanenți, astfel apare nevoia stomatologiei pediatrice. Trebuie să începeți periajul dinților copiilor imediat după apariția primului dințisor, adică de la vârsta de 5-6 luni să inițiați educația de sănătate orală și să vă învățați copilul să se spele pe dinți de 2 ori pe zi.
Spălatul pe dinți de 2 ori pe zi – regulă fără NICIO excepție!
- Copiii vor fi educați spre o igienă dentară corectă prin formarea de obiceiuri sănătoase de la care nu trebuie nicio abatere nici pe motiv de oboseală, nici de oră înaintată, nici de grabă. Orice abatere va crea un precedent! Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News