Românii, pe locul 5 la numărul de turişti în Maldive. Traian Bădulescu, consultant în turism, detaliu-cheie: Nu am avut niciodată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Românii, pe locul 5 la turism în Insulele Maldive. Sursa: Pixabay
Românii, pe locul 5 la turism în Insulele Maldive. Sursa: Pixabay
Românii s-au clasat pe locul 5 în ceea ce priveşte turismul în Maldive în 2021. Cu toate astea, consultatul în turism Traian Bădulescu spune că cifrele nu sunt ieşite din comun, Insulele Maldive fiind o destinaţie preferată a românilor. 

Conform unui raport citat de Antena 3, din 10 ianuarie 2021 în Maldive au ajuns 1447 români. 

"În Maldive vorbim de la minim 4.000 de euro în sus pentru o familie, cu tot cu zbor. Media e la 2.500 de euro de persoană. Nu vorbim de o cifră mare, ci de câteva mii de turişti. Sunt zeci de mii de români care îşi permit o vacanţă exotică, pentru că aici nu vorbim de turism de lux, dar oricum, este peste medie. 

Au mai rămas puţine destinaţii, aşa că asta poate fi o cauză. Şi e şi un trend în ultimii ani, ca de sărbători românii să meargă în destinaţii calde. Dar acum, anul trecut am avut doar Maldivele, Egipt, Zanzibar şi Dubai ca destinaţii. În curând vor începe şi cursele charter spre Punta Cana, Republica Dominicană. 

Maldivele sunt o destinaţie sigură, liniştită, e garantată siguranţa. Turiştii au evitat destinaţiile aglomerate, iar în Maldive se respectă regulile de distanţare. Pe distanţe aşa lungi nu am avut niciodată atâtea curse charter. A ajutat foarte mult că au fost curse directe, pentru că ăsta e şi pachetul turistic ideal, să cobori din avion la destinaţie", a declarat Traian Bădulescu pentru DC NEWS. 

Românii, economii pentru vacanţe

"Sunt români care strâng bani tot anul, da. Unii au strâns pentru alte destinaţii poate, dar au ales Maldivele pentru că nu au mai putut merge în Thailanda sau Bora Bora. Dar acestea sunt închise, aşa că în urma consultărilor cu agenţiile, având bugetul, au preferat Maldivele. 

În general, o familie care munceşte pe salariul mediu ar trebui să strângă bani cam tot anul pentru o astfel de vacanţă. Dar anul ăsta a fost prielnic pentru că nu au mai plecat oamenii şi în alte vacanţe, aşa că au strâns mai mulţi bani.

Astfel de destinaţii vor fi căutate în continuare, mai ales că e şi sezonul lor acum. O să fie curse cam până la începutul lunii martie pe destinaţiile astea exotice îndepărtate", a completat consultantul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel