Românii îşi caută sejururi pentru la iarnă. Lista preferinţelor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
mauritius
mauritius
Românii au început deja să își caute sejurul pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. 

Destinaţii ca Statele Unite ale Americii, Insulele din Marea Caraibilor, Mauritius, Maldive, Kenya şi Thailanda se află pe lista de preferinţe ale turiştilor români atunci când vine vorba despre petrecerea Revelionului 2020, reiese din estimările specialiştilor din turism.

'Deşi ne aflăm în plin sezon estival, clienţii noştri au început să ne transmită solicitări pentru a-şi achiziţiona vacanţa de Revelion. Românii ştiu deja că Revelionul este o perioadă atât de solicitată în întreaga lume, iar disponibilitatea locurilor pentru zboruri este foarte redusă aşa că au învăţat să îşi achiziţioneze aceste pachete din timp. În acest context, observăm o creştere a cererilor comparativ cu anul trecut de 15%. Sfatul meu pentru cei care nu s-au hotărât încă, este să contacteze agenţiile pentru a avea vacanţa planificată până în cel mai mic detaliu', este de părere Sorin Stoica, CEO Eturia.

Potrivit tur-operatorului, pentru sezonul vacanţelor de iarnă, destinaţii ca SUA, Insulele din Marea Caraibilor, Mauritius, Maldive, Kenya şi Thailanda se vor regăsi în preferinţele turiştilor români.

Bugetul mediu al unei familii pentru un Revelion

Bugetul mediu al unei familii pentru un Revelion în aceste destinaţii exotice variază în funcţie de durată, număr de persoane, categorie hotel. Astfel, pentru un sejur la plajă în Thailanda, cu mic-dejun inclus, tariful este de aproximativ 5.000 de euro, în timp ce pentru o vacanţă în SUA (fără regim de mese inclus), o familie poate plăti aproximativ 7.000 de euro.

De asemenea, în Mauritius, bugetul aproximativ pentru o familie cu un copil, în regim All Inclusive, este de 10.000 de euro, iar în Mexic, acelaşi tip de vacanţă ajunge la 9.500 euro, pe când în Kenya suma se ridică la 7.500 de euro/familie.

Eturia, prima agenţie de turism din România specializată în vacanţe exotice personalizate pune la dispoziţia turiştilor români vacanţe 'tailor made' în peste 120 de destinaţii din întreaga lume, dar şi vacanţe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif. Înfiinţată în anul 2007, Eturia are în prezent peste 57 de angajaţi şi trei sedii în: Bucureşti, Piatra Neamţ şi Cluj.

În 2018, Eturia a înregistrat o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, iar în 2019 estimează o creştere de 20%, comparativ cu anul anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel