Românii, în stradă pentru Kovesi. Pieleanu lansează bomba!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Mișcare de stradă pentru Kovesi
Mișcare de stradă pentru Kovesi
Sociologul Marius Pieleanu a lansat la România TV o ipoteză șocantă potrivit căreia Laura Codruța Kovesi ar ocupa postul de ministru al Justiției într-un viitor Guvern al lui Klaus Iohannis. De asemenea, în cazul în care Kovesi ar ajunge să fie anchetată de justiția din România, Pieleanu susține că s-ar crea o mișcare de stradă în favoarea șefei DNA. 

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le spun. Doamna Codruța Kovesi, chiar dacă se prezintă sondaje în care pare că e într-o cădere, se află în continuare la o cotă ridicată de încredere. Doamna Laura Codruța Kovesi se bucură de susținerea a multor sute de mii de români cu drept de vot astăzi, când vorbim. Eu cred că domnia sa nu va fi revocată din funcția sa de procuror-șef DNA. Prin acest lucru președintele Iohannis își va îndepărta șansele de a mai câștiga un al doilea mandat de președinte al României.

Cred că în momentul de față, președintele Iohannis, deja negociază cu doamna Kovesi o oportunitate pentru domnia sa. Una dintre ele ar fi propunerea de a ocupa într-un viitor Guvern al domnului președinte Iohannis, un loc important, de ministru al Justiției. În mod evient, asta ar satisface dorința multor români care o sprijină în mod exclusiv pe doamna Kovesi. Condiția ca să fie un ministru al Justiției ar putea fi demisia doamnei Kovesi la un moment dat. Acest scenariu este bazat pe argumente cu caracter logic, nu pe informații și este o opinie a mea. 

O parte semnificativă a populației din România declară în continuare că lupta împotriva corupției declanșată de DNA este una corectă și care trebuie să continue și dacă se poate să continue având-o în frunte pe doamna Laura Codruța Kovesi, chiar dacă sunt unele derapaje, chiar dacă se constată unele abuzuri. Lupta împotriva corupției este una de succes. 

Discuțiile se vor putea operaționaliza și obiectiva, în mod evident, abia după ce vor avea loc alegerile prezidențiale. Nu se pune problema ca până la alegerile prezidențiale din decembrie, anul viitor, să existe o schimbare de majoritate parlamentară. Odată obținut încă un mandat de președinte, se va crea o oarecare tulburare la nivel de majoritate parlamentară inevitabilă., a declarat sociologul Marius Pieleanu la România TV. 

E puțin probabil ca doamna Kovesi să ajungă încât să fie anchetată de justiția din România, s-ar crea și o mișcare de stradă în favoarea domniei sale foarte puternică, lucru pe care nu ni-l dorim ca cetățeni în niciun caz. , a adăugat Marius Pieleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel