Românii din străinătate, luați la analizat. Guvernul finanțează un studiu despre ei
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Ziua Imnului Național
Ziua Imnului Național
Guvernul alocă 75.000 de euro pentru un studiu privind comunităţile româneşti din străinătate.    
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, plata unei contribuţii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunităţile româneşti din străinătate. 

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, citat de Agerpres, studiul vizează în principal dimensiunea comunităţilor româneşti rezidente în statele membre OCDE, principalele state de destinaţie, repartizarea geografică a grupurilor specifice, statistici privind distribuţia pe vârste, gen, nivel de educaţie, statut pe piaţa forţei de muncă, principalele domenii de activitate, analiza comparativă cu alte comunităţi din diaspora. 

[citeste si]

Totodată, studiul va include informaţii cu privire la principalele motive ale emigrării şi factorii care ar putea determina revenirea în ţară, tendinţele actuale în comparaţie cu comunităţile din alte state de emigraţie, evoluţii în domeniul emigrării şi al repatrierii. 

„Documentul va fi finalizat şi transmis părţii române în termen de 18 luni de la plata contribuţiei. Proiectul este susţinut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, având în vedere obiectivele congruente ale MRP şi MAE, iar fondurile aferente vor fi asigurate din bugetul MAE pe anul 2017”, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel