Românii din Spania investesc în domeniul agroalimentar din țara în care muncesc
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Excelenţa Sa George Bologan, ambasadorul României în Spania,  a avut o întrevedere cu ministrul spaniol al Agriculturii.

„Dinamica cooperării bilaterale în domeniul agricol, oportunitățile oferite de fondurile structurale, contribuția deosebit de importantă a lucrătorilor români la performanțele agriculturii spaniole și impactul războiul din Ucraina asupra securității alimentare la nivel global au fost principale teme incluse pe agenda reuniunii ambasadorului George Bologan cu ministrul spaniol al Agriculturii, Pescuitului și Alimentației Luis Planas.

La 4 iulie, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii privind oportunitățile de cooperare dintre țările noastre, cu accent asupra prezenței active, în creștere, a cetățenilor români care nu doar muncesc dar și investesc în ultima perioadă în domeniul agroalimentar din Spania. A fost, totodată, subliniată importanța drepturilor lucrătorilor agricoli și apreciate priceperea, respectiv curajul antreprenorial dovedite de conaționalii noștri prin implicarea continuă și activă în producția agricolă și alimentară locală.

Cu referire la impactul preocupant al războiului din Ucraina asupra sectorului agroalimentar, ambasadorul României a subliniat importanța eficientizării eforturilor care vizează consolidarea cooperării pentru a identifica soluții viabile în sprijinul securității alimentare, în beneficiul cetățenilor Uniunii Europene.” Anunță un comunicat al Ambasadei României la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel