Românii din diaspora: Câte buletine de vot vor fi puse la dispoziția lor pentru alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
buletine de vot
buletine de vot
Aproximativ 2000 de buletine de vor fi expediate către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Birourile secțiilor de votare din străinătate vor dispune de materiale de îndată ce vor fi trimise de către Ministerul Afacerilor Externe. 

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului, pentru cele 417 secţii de votare din străinătate, MAE trimite 1.993.930 buletine de vot (996.965 de buletine pentru alegerea Senatului şi 996.965 de buletine pentru alegerea Camerei Deputaţilor). Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot de la procesele electorale anterioare şi dispersia teritorială a comunităţilor româneşti, precizează MAE.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază şi celelalte materiale necesare votării: timbre autocolante, ştampile cu menţiunea votat, ştampile de control, plicuri transparente, tuşiere, tuş, formulare tipizate.

Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor prevede că Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, cu sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe, buletinele de vot, ştampila de control şi ştampilele cu menţiunea "Votat", formularele pentru încheierea proceselor-verbale, precum şi celelalte materiale necesare procesului electoral, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel