Românii care ies din ţară, la cozi uriaşe în vămi. Timpul de aşteptare, peste o oră
Românii care ies din ţară, fie spre vestul Europei, fie spre sud, stau la cozi uriaşe în vamă.
Este o nouă zi aglomerată în vămi, în special la frontiera de vest a ţării, spre Ungaria. Cei care călătoresc cu autoturismul au de aşteptat pentru a trece graniţa o oră la Cenad, la Nădlac, Urziceni sau Petea, în timp ce la Nădlac II, unde sunt deschise opt artere, formalităţile durează 50 de minute.
O oră se stă şi la Bechet, în sud, spre Bulgaria. Pentru şoferii de autocamioane care vor să iasă din ţară, trecerea frontierei durează mai mult, aproape şase ore la Siret, în nord, spre Ucraina, şi trei ore la Giurgiu, în sud, spre Bulgaria. Şi la intrarea în ţară, şoferii de TIR au de aşteptat mult la Negru Vodă, în sud, peste cinci ore, iar în nord, la Siret, două ore. În cazul autoturismelor, un singur punct de trecere a frontierei este ceva mai aglomerat la intrarea în ţară.
Este vorba despre Bechet, în sud, unde se aşteaptă o oră, potrivit datelor furnizate în timp real de aplicaţia Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, scrie Rador.
Situaţie identică şi sâmbătă, 27 august
Perioada concediilor se apropie de final, iar acest lucru aglomerează frontierele. Sunt timp mari de aşteptare la vămile din vest, la Nădlac I şi II. Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru fluidizarea traficului rutier, a fost suplimentat personalul de la controlul documentelor, iar arterele de control sunt deschise la capacitate maximă, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, scrie Rador.
"În prezent se înregistrează un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II. În acest sens au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.
În prezent, în PTF Nădlac II, care este cel mai tranzitat punct de frontieră, se lucrează pe 10 artere pe sensul de ieşire din ţară, iar în PTF Nădlac se lucrează pe trei artere la ieşirea din ţară. De asemenea, se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.
Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei, precum PTF Nădlac II, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm tranzitarea şi altor puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria, precum PTF Vărşand, unde, în momentul de faţă, timpul de aşteptare este de 10 minute, ori PTF Turnu, unde se aşteaptă 20 de minute pentru efectuarea formalităţilor la ieşirea din ţară", a spus Andrei Dincă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News