#ROMÂNIAeINVICTUS începe cu proba de pedalare. Startul campaniei este vineri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 apr 2021, 16:25
WhatsApp
Facebook Invictus România
Facebook Invictus România
Echipa Invictus România a anunţat startul campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS, proiect prin care organizatorii vor să strângă peste 170.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru participarea echipei la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga. 

"Invictus România, alături de Adrian Măniuţiu şi partenerul strategic EM360, dă startul Campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS vineri, 23 aprilie.

Pornind de la destinele celor 177 de militari răniţi în operațiuni militare, ne-am propus să strângem 177.000 de euro pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga. Pentru asta, vom pedala, vom alerga sau vom înota alături de cât mai mulţi voluntari dornici să se alăture visului veteranilor care au renăscut mutând lupta în arenele sportive. Alături de noi, la startul campaniei va fi şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care va pedala împreună cu Lotul de ciclism al echipei Invictus România", a transmis echipa Invictus, printr-un comunicat de presă. 

Pedalat pe 37 km. Participă şi Edi Grosu

"Începând cu ora 10:30 vor parcurge 37 de kilometri simbolici din Piteşti, de la Poarta Eroilor (Pădurea Trivale), până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde vor păstra un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie. Pe lângă promovarea proiectului de recuperare prin sport a militarilor răniți, Campania #ROMÂNIAeINVICTUS are ca obiectiv şi atragerea de sponsori și parteneri în vederea sprijinirii participării la Jocurile Invictus.

Suntem onorați că va pedala împreună cu noi și Eduard Grosu, sportivul care la doar 21 de ani a devenit primul ciclist profesionist din România și care acum se pregătește să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea ni se vor alătura atât Adi Marcu - Vicecampion Național Under 23 la ciclism și Valentin Afrasinei - Campion Național Cadeți, cât și alți 4 campioni naționali de la categoriile copii, toți membri ai echipei EG Cycling Academy", se mai arată în comunicat. . 

Despre Invictus România 

"Povestea Invictus România a debutat în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games.

Toate poveștile încep cu sintagma „A fost odată...”, însă povestea Invictus România începe cu „A fost, este și va continua”, pentru că nu se va sfârși niciodată", se concluzionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?