România va înfrunta Germania, la Arad. Meci amical între selecționatele U20
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
România U21 - Danemarca U20
România U21 - Danemarca U20
Echipa naţională de fotbal Under 20 a României va disputa un meci amical cu selecţionata similară a Germaniei în luna septembrie la Arad, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"'Tricolorii' Under 20 vor disputa un joc de pregătire cu selecţionata similară a Germaniei la Arad. Partida se va disputa pe 26 septembrie 2022, pe stadionul Francisc von Neumann. Ora de start va fi anunţată ulterior", se precizează pe site-ul citat.

Selecţionata condusă de antrenorul Bogdan Lobonţ a disputat în acest an două partide amicale, ambele pierdute, cu Norvegia în 24 martie (scor 1-2, la Ploieşti) şi Elveţia în 28 martie (scor 0-5, la Wil).

Reprezentativa U20 a României a fost înfiinţată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020. România este singura ţară din Europa de Est cu o selecţionată la acest nivel de vârstă. Astfel, la nivel de reprezentativă U20, România se află alături de ţări precum Franţa, Anglia, Italia, Spania, Germania, Portugalia, Polonia, Norvegia, Ţările de Jos, Elveţia sau Danemarca.

România, învinsă dramatic de Slovacia la Euro U19. Tricolorii au ratat calificarea la barajul pentru CM U20 la ultima fază

Selecţionata României a fost învinsă dramatic de Slovacia cu scorul de 1-0 (0-0), vineri seara, la Trnava, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal Under-19 din Slovacia, ratând astfel calificarea la barajul pentru Cupa Mondială Under-20. 

Unicul gol al partidei a fost înscris de Adam Griger (90+5), care a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Robert Popa după lovitura de cap a lui Dominik Holly.

Tricolorii se calificau la baraj cu un rezultat de egalitate, însă au tratat cu superficialitate o serie de şanse în atac, în faţa unei echipe inferioare, care însă a crezut în şansa ei până în ultima secundă. Gazdele au început avântat şi au avut câteva atacuri, fără a pune în pericol poarta lui Popa.

Echipa României a preluat treptat controlul jocului şi prima şansă notabilă i-a aparţinut, dar portarul Hrdina a reţinut şutul lui Rareş Ilie (25).

Chiriţoiu a irosit şi el o şansă favorabilă (33), şutând moale de la 14 metri, pe centrul porţii. Doru Andrei a şutat bine (40), de la 22 de metri, dar portarul a respins. Slovacii au fost mai buni în finalul primei reprize, când Holly (43) a fost aproape de reluare la centrarea lui Kopasek din lovitură liberăm, iar Gazi (45+1), scăpat din marcaj, reluat pe lângă portară din careu. Gazdele au început mai bine şi repriza secundă, dar Popa a reţinut şutul-centrare trimis de Gazi (53) la colţul scurt.

România şi-a creat ocazii bune, dar Radaslavescu (55) a tras de la 18 metri, pe centrul porţii, iar Hrdina (57) a prins şutul lui Ciuciulete, după un corner.

Slovacii au arătat mai multă energie şi Popa a trebuit să se remarce în câteva rânduri: l-a blocat in extremis pe Kopasek (58), a respins salvator lovitura de cap a lui Holly (69), a apărat cu piciorul mingea trimisă de Misovic (74) şi a reţinut şutul lui Sauer (90), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel