Data actualizării:
Data publicării:

România urmează să devină ținta investitorilor americani din apărare. Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec: O piaţă puternică

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
În urma războiului din Ucraina, investitorii americani se gândesc serios să învestească în domeniul apărării din România.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, a lăudat efortul economic al țării, după ce a vizitat mai multe întreprinderi și companii americane care investesc în resursa românească.

Invitata din platoul Digi24 a mai transmis că mai multe companii americane sunt dornice să investească și în industria militară din România, văzând un potențial foarte mare și din cauza războiului din Ucraina.

„Am avut şi continuăm să avem trupe americane aici, împreună cu alte trupe NATO. Am asigurat livrarea de noi sisteme de apărare, de exemplu, baterii de rachete Patriot, HIMARS, care vor face România mai capabilă să-şi apere teritoriul şi oamenii, dacă va fi vreodată nevoie. Am ajutat, am lucrat împreună în exerciţii de antrenament, pentru a arăta că putem coopera şi la creşterea descurajării”, a arătat ambasadoarea Kathleen Kavalec într-un interviu difuzat vineri de Digi24.

Ford și Amazon sunt doar două dintre companiile de peste Ocean care au dezvoltat încrederea în România. Ambasadoarea mai spune că SUA au reușit să ofere mai multe locuri de muncă românilor, urmând a fi căutate mai multe opțiuni pentru companiile americane.

„Multe dintre companiile care sunt aici s-au extins, şi-au extins operaţiunile, au creat mai multe locuri de muncă”, a spus ambasadoarea oferind exemplul uzinei Ford din Craiova, care a investit aproape 500 de milioane de dolari pentru extinderea liniei de producţie, pentru că va începe să producă aici şi vehicule electrice. În 2023, cei de la Ford au mai angajat 1300 de români, a spus şefa misiunii diplomatice americane.

Sectorul privat este unul dintre cele mai îndestulătoare surse economice pentru România, astfel că americanii văd o „piață puternică”, mai ales că românii reprezintă o forță de muncă foarte capabilă, mai spune Kavalec.

„Avem companii americane, care sunt cei mai mari angajatori, angajatori privaţi, la Cluj, la Oradea, pe care le-am vizitat, multe dintre marile noastre companii investesc aici, pentru că ele consideră că aceasta este o piaţă puternică, o piaţă cu o forţă de muncă talentată şi potenţial de creştere”, a explicat Kavalec.

Ambasadoarea însumează sub o concluzie reușitele SUA în România, transmițând că este nevoie de o cooperare și mai strânsă pentru dezvoltarea României, dar și SUA.

„Aşadar, cred că în ultimul an, am luat o relaţie deja puternică şi am făcut-o şi mai puternică, mai practică, cu mai multă securitate, mai multe locuri de muncă şi investiţii şi legături mai strânse între ţările noastre, bazate pe valori democratice comune”, a fost concluzia reprezentantei Washingtonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel