Data publicării:

România U21 şi-a aflat adversarele de la EURO 2023. Cu cine a picat naţionala în grupe

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Facebook - Echipa națională de fotbal a României
Foto: Facebook - Echipa națională de fotbal a României

Naţionala României U21 şi-a aflat adversarele din grupele EURO 2023, care se desfăşoară în România şi în Georgia. 

Selecţionata României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, potrivit tragerii al sorţi efectuate marţi seara la Ateneul Român din Bucureşti, scrie Agerpres.

Componenţa grupelor:

Grupa A (Tbilisi): Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda;

Grupa B (Bucureşti): România, Spania, Ucraina, Croaţia;

Grupa C (Batumi, Kutaisi): Cehia, Anglia, Germania, Israel;

Grupa D (Cluj-Napoca): Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia.

Obiectivele lui Săndoi la naționala de tineret. Stoichiță: Am hotărât să începem un nou drum cu doi antrenori valoroşi

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, într-o conferinţă de presă, că obiectivul noului selecţioner al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, este calificarea în semifinalele Campionatului European U21 care va fi organizat în vara anului 2023 de România şi Georgia.

El a explicat că în pregătirea lotului pentru participarea la EURO 2023, Emil Săndoi va fi ajutat şi de noul selecţioner al reprezentativei U20, Daniel Pancu.

"În urma discuţiilor cu foştii selecţioneri de la U21 şi U20 nu am ajuns la un acord pentru a continua contractele. Iar atunci am hotărât să începem un nou drum cu doi antrenori valoroşi, Emil Săndoi şi Daniel Pancu, doi antrenori din două generaţii diferite care şi-au demonstrat capacitatea de a gestiona o astfel de situaţie. Contractele sunt confidenţiale. Dar vă pot spune că Daniel Pancu îşi încheie activitatea de antrenor la U20 în luna martie a anului viitor. După aceea, el se va alipi staff-ului condus de Emil Săndoi la naţionala U21, pentru că vor fi jucători de la U20 care vor face pasul la U21. Ei vor pregăti şi vor construi împreună echipa naţională de tineret pentru Campionatul European U21 din vara viitoare. Dreptul de renegociere a contractelor este după Campionatul European U21. Obiectivul lor este o calificare în semifinale la Campionatul European de tineret. Să fie foarte clar. Nu poţi să-ţi impui un obiectiv mai jos decât ai fost acum 2 sau 3 ani. Şi la CE din Ungaria am fost la un pas, cred că 2-3 goluri, de calificarea în semifinale, de fapt în faza următoare a turneului. La Campionatul European jucăm acasă, iar dacă va fi emulaţia de la ediţia din Italia în jurul naţionalei de tineret eu cred că nu o să avem probleme (n.r. - în a atinge faza semifinalelor)", a spus Stoichiţă la conferinţa de presă în care au fost prezentaţi selecţionerii U21 şi U20, Emil Săndoi, respectiv Daniel Pancu.

"Emil a avut rezultate notabile la nivelul la care a antrenat, el a mai avut ocazia să antreneze la federaţie în această postură, deci nu e o noutate pentru el. Ultimii antrenori la tineret nu au avut experienţă, dar au confirmat. Probabil că şi alegerea unui selecţioner cu experienţă, cum este cazul lui Emil Săndoi, este una bună. Nu ştiu dacă e o regulă, dacă un antrenor are experienţă sau nu. Fiecare a început meseria de undeva, Emil a început mai demult, dar Daniel are şansa să ajungă acolo unde au ajuns şi cei de dinaintea lui, care deşi nu aveau experienţă acum par antrenori indispensabili în Liga I", a adăugat Mihai Stoichiţă.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel