România TV: Victor Alistar este în incompatibilitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
alistar
alistar

Potrivit România TV, Victor Alistar, propus pentru funcția de ministru delegat pentru Strategii Guvernamnetale s-ar afla în incompatibilitate până în luna august.  În replică, Victor Alistar a negat că s-ar afla sub vreo interdicţie în acest moment.

Victor Alistar, nominalizat la funcția de ministru delegat pentru Strategii Guvernamentale s-ar afla în incompatibilitate pănă în luna august, 2012. În acest sens,Victor Alistar nu poate ocupa nicio funcție publică.

Victor Alistar este directorul executiv al Transparency International România. Este membru în Baroul București, a fost purtător de cuvânt al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și fost sef de serviciu în Primăria București. Victor Alistar este și lector la SNSPA și anul acesta a candidat la funcția de decan al faculțății.

Alistar a devenit subiect al unei decizii a Curţii Constituţionale după ce Senatul a validat propunerea sa ca membru în CSM din partea societăţii civile. Decizia Senatului prin care Alistar devenea membru al forului suprem al magistraturii a fost contestată la Curtea Constituţională de un grup de parlamentari PDL, care susţineau că Alistar nu ar putea ocupa funcţii publice ca urmare a unei decizii de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care ar fi rămas definitivă.

 Judecătorii CC au admis contestaţia, astfel că Alistar nu a mai ajuns să ocupe respectivul post.

În decizia pe această speţă, Curtea Constituţională reţine faptul că actul de constatare a stării de incompatibilitate a lui Alistar a rămas definitiv în 7 august 2009, "acesta necontestând actul Agenţiei Naţionale de Integritate în termenul prevăzut de lege, la instanţa competentă".

 Conform legii, persoanele care au fost depistate aflându-se în stare de incompatibilitate nu mai au dreptul să ocupe o funcţie publică timp de trei ani de la rămânerea definitivă a actului prin care incompatibilitatea a fost constatată.

 În replică, Victor Alistar a negat că s-ar afla sub vreo interdicţie în acest moment.

 "Absolut nu, nu am vreo interdicţie de acest gen. Chestiunea expusă atunci de Curtea Constituţională reflecta o situaţie de fapt valabilă în acel moment şi referitoare exclusiv la numnirea mea la CSM", a declarat Alistar marţi seară agenţiei MEDIAFAX, invocând mai multe hotărâri ale instanţelor şi parchetelor, definitive şi ele, care confirmă faptul că actul de constatare privind incompatibilitatea sa nu ar fi definitiv şi care au apărut după decizia Curţii Constituţionale din februarie 2011.

 "Credeţi-mă, s-a verificat!", a mai declarat Alistar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel