Colete suspecte la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Au fost trimişi pirotehniştii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
România TV anunţă că angajaţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti ar fi semnalat prezenţa unor colete suspecte. Se pare că ar fi vorba de plicuri cu explozibil, similare celor de la Ambasada Ucrainei din Madrid. 

UPDATE: Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei, arată sursa citată, conform Agerpres.

De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice.

Update: Traficul pentru riverani a fost blocat în zona Ambasadei Ucrainei. 

Dana Cuţăr, reporter România TV, spune că "angajaţii Ambasadei ar fi descoperit plicuri cu bombe, similare atacurilor din Spania. În aceste momente se îndreaptă spre Ambasadă atât pompierii, cât şi poliţiştii şi pirotehniştii. Alarma s-a dat în urmă cu foarte puţin timp. Zona va fi împânzită de autorităţi, urmează căutări de amploare. Dacă într-adevăr se confirmă că e vorba de astfel de plicuri, trebuie căutat în întreaga ambasadă pentru astfel de colete". 

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' ce conţineau ochi de animale, susține Kiev

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

'Analizăm semnificaţia acestui mesaj', a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele şi consulatele vizate să fie plasate sub protecţie sporită. Şase scrisori-capcană au fost trimise săptămâna aceasta la mai multe ambasade şi sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-şi sporească securitatea.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor. Nikolenko a mai anunţat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a spus că fecale umane au fost lăsate în faţa uşii. Potrivit lui Nikolenko, şi ambasada Ucrainei în Kazahstan a primit o ameninţare cu bombă, care nu a fost deocamdată confirmată. Ambasada Ucrainei din SUA a primit o scrisoare ce conţinea un articol critic la adresa Ucrainei, a precizat Oleg Nikolenko. Scrisoarea, la fel ca multe altele, a fost trimisă dintr-o ţară europeană, a spus Nikolenko, fără alte detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel