România trimite jandarmi și polițiști la Paris. Recomandările MAI pentru spectatorii români prezenți la Jocurile Olimpice
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română
Recomandări pentru spectatorii români la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis miercuri o serie de recomandări esențiale pentru românii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, programate să aibă loc în perioada următoare. Printre principalele sfaturi se numără necesitatea de a avea asupra lor un act de identitate în permanență și de a ajunge din timp la locațiile competițiilor pentru a evita aglomerația.

MAI subliniază importanța anunțării autorităților în cazul observării unor colete abandonate și oferă detalii despre locațiile unde pot fi susținuți cei 107 sportivi români calificați.

”Pentru a asigura o experiență cât mai plăcută și mai sigură, jandarmi și polițiști români vor fi prezenți la Paris pentru a oferi sprijinul necesar cetățenilor români și autorităților franceze pe tot parcursul desfășurării Jocurilor Olimpice”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Recomandările MAI pentru spectatori

- Act de identitate: Asigurați-vă că aveți în permanență un act de identitate asupra dumneavoastră, acesta putând fi solicitat și pentru accesul în locațiile unde se desfășoară evenimentele.
- Timpul de acces: Prezentați-vă din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația.
- Respectarea indicațiilor: Urmați indicațiile forțelor de ordine și evitați implicarea în conflicte de orice natură.
- Informații despre locații: Informați-vă despre locul unde se va desfășura evenimentul la care participați, deoarece competițiile se desfășoară în locații diferite.
- Raportarea incidentelor: Solicitați sprijinul forțelor de ordine dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale.
- Bagaje suspecte: Semnalați imediat prezența unor bagaje sau colete abandonate.
- Control preventiv: Manifestați răbdare în timpul controlului preventiv al bagajelor și țineți cont că este interzis accesul cu bagaje voluminoase, obiecte periculoase, materiale pirotehnice și băuturi alcoolice.
- Interdicții: Sunt interzise organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum și promovarea cultului persoanelor vinovate de infracțiuni contra păcii și omenirii. Incitarea la ură națională, rasială sau religioasă, discriminarea și săvârșirea de infracțiuni contra păcii și omenirii sunt de asemenea interzise.

Locațiile de susținere a sportivilor români

Românii care doresc să-i susțină pe sportivii calificați pot face acest lucru în următoarele locații: Stade de France, Hôtel de Ville, Trocadéro, Esplanade des Invalides, Arena Paris Nord, Roland Garros, Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, Colline d'Élancourt, Bercy Arena, Porte de la Chapelle Arena, Arena Paris Sud 6, Champ de Mars Arena, La Défense Arena, Aquatics Centre, Grand Palais, Arena Paris Sud 4, Pont Alexandre III și Marseille Marina.

Turiștii sunt sfătuiți să acceseze harta pusă la dispoziție de organizatori pe site-ul [anticiperlesjeux.gouv.fr], pentru a afla detalii despre deplasările pe drumurile publice și cu transportul public în Paris și regiunea Île-de-France.

În cazul apariției unor situații care necesită intervenția autorităților franceze, spectatorii români sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel