România, trei medalii la Campionatul Mondial de culturism și fitness
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
România a cucerit trei medalii la Campionatul Mondial Masters de Culturism și Fitness de la Tarragona (Spania) și s-a clasat pe locul 9 din cele 42 națiuni participante.

Imnul „Deșteaptă-te, române!" a răsunat în Palau Firal i de Congressos pentru Emil Giurgiu (categoria 40-44 ani, sub 70 kg). Costin Ilinca (Men's Physique, peste 50 ani) și Andrei Alexandrescu (40-44 ani, sub 80 kg) au cucerit argintul. Lotul tricolorilor a fost condus de antrenorii Cristian Firică și Costel Torcea, ultimul fiind și concurent la cat. Bodybuilding 50-54 ani, sub 80 kg. Din delegație au mai făcut parte: Adina Ivașcu, Daniela Martinescu, Otilia Zaharia, Iuliana Giurgiu, Valentin Olaru, Florentin Corbeanu, Florina Babota, Oniță Caracudă – sportivi; Sorin Moisă – kinetoterapeut, Adrian Nedelcu – secretar general și arbitrul internațional Călin Brehaiță.

„Este performanța carierei pentru mine și încununează un an excepțional în care am mai ieșit campion balcanic și european. M-am antrenat din greu și am muncit enorm de mult pentru acest aur deoarece nivelul a fost unul ridicat la Mondiale. Am avut la această competiție un japonez de peste 80 ani și, dacă Dumnezeu vrea, poate reușesc și eu să concurez la acea vârstă", a declarat după victorie brăileanul Emil Giurgiu.

„Sunt foarte bucuros deoarece ne-am îndeplinit obiectivul cu care am plecat la această competiție. Am reconfirmat că suntem pe drumul cel bun", a punctat și Gabriel Toncean, președintele FRCF.

Și-a umflat mușchii lângă Balonul de Aur

Președintele federației a fost lider de galerie la Tarragona pentru culturiști, dar și pentru Barcelona, echipa sa favorită. Gabriel Toncean, cel propus recent chiar pentru funcția de Ministru al Sportului, a asistat la super-show-ul lui Messi&Suarez contra Mallorcăi și a cântat cu patos imnul catalanilor.

„Messi este o mare excepție în sport!"

Fost fotbalist la ligiile inferioare în tinerețe, șeful de la culturism și fitness spune că factorul fizic este acum predominant în sportul mondial în mileniul 3. „Messi este o mare excepție în lumea sportului, reușeste să compenseze prin tehnicitate și explozia nativă, lipsa unui fizic impresionant"

România va organiza în octombrie 2020, la Târgu Mureș, Campionatul Mondial pentru juniori. În 2017, la Bistrița, țara noastră organiza în premieră această competiție si stabilea un record de participanți, 558 sportivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel