România trece la ORA DE IARNĂ. Când trebuie să dăm ceasurile înapoi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
România se pregătește să treacă la ora de iarnă.  Astfel, în ultima duminică din octombrie, trebuie să ne dăm ceasurile în urmă  cu o oră.

Trecerea la ora de iarna 2015 se face în noaptea dintre 24 octombrie și 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel încat ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

Practic ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului 2015.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 26 octombrie.

[citeste si]

În  fiecare primavara, în ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, România trece  la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile.

România a instaurat acest sistem în 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel