Data publicării:

România, țara fără centre pentru mari arși. Dr. Ioniță-Radu: „Avem o mare problemă”

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @DC Studio

Dr. Florentina Ioniță-Radu, medic la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila, a fost invitată la emisiunea „Academia de Sănătate” pe DC News TV, unde a vorbit, printre altele, despre provocările cu care se confruntă spitalele din România în îngrijirea marilor arși. 

România nu a fost în stare să construiască centre pentru marii arși

Ea a subliniat că, deși secția ATI a fost modernizată recent cu bani din fonduri europene, aceasta include o zonă pentru mari arși, dar este destinată în special cazurilor din domeniul militar. 

Dr. Ioniță-Radu a observat că, în spitalele mari din străinătate, cum sunt cele din Paris și Israel, pacienții cu arsuri grave sunt îngrijiți în secțiile de terapie intensivă, nu în cele de chirurgie plastică, deoarece ATI-ul este mai bine pregătit să gestioneze aceste cazuri complexe. 

„Este adevărat că, deocamdată, nu avem o zonă pentru mari arși și asta este o mare problemă. Acum am făcut ATI-ul cu fonduri europene și acolo am destinat o zonă pentru mare ars în caz de astfel de situații sau de calamități, dar pentru domeniul militar. 

Am vizitat foarte multe spitale mari din străinătate și conceptul acolo este puțin modificat față de cel din România, adică nu este marele ars la chirurgia plastică, ci la terapia intensivă. De exemplu, în spitalul din Paris, există o zonă specială destinată marilor arși în terapia intensivă, în ATI. De asemenea, și în Israel”, a spus dr. Florentina Ioniță Radu la DC News TV.  

CITEŞTE MAI MULTE PE DCNEWSTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel