România, țara cu 357 de filantropi. Cui își donează salariile Cioloș, Pâslaru, Siegfried Mureșan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, subiect de campanie electorală
Anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, subiect de campanie electorală
Ion Iliescu se mândrea că e sărac și cinstit, într-o vreme când tot românul se străduia să adune ceva capital.

Președintele avea capital  politic, de capital-capital pur și simplu nu a avut nevoie: gospodăria de partid, ulterior protocolul de stat s-au ocupat de nevoile sale.

Extrem de populară, zicerea președintelui a impus populismul în administrația publică. Primarii, care administrau miliarde, aveau salariul, în banii de azi, la vreo 2000 de lei. Directorii marilor companii de stat n-ar fi putut, din venitul oficial, să plătească o masă la restaurant. Poate la împinge tava.  Parlamentarii mâncau senvișuri din pungă, nu aveau nici măcar Laptele și cornul, cum au azi elevii la școală. Cei mai recenți sau mai uituci să meargă să caute în colecțiile ziarelor din 90-91, la bibliotecă.

Desigur că nici parlamentarii, nici primarii, nici directorii de la stat nu stăteau în salariu. Ploua cu vile, cu mașini scumpe, era rod bogat în conturi.

Nimeni nu credea că se bat cu ghearele și cu dinții, cu sponsorii și cu serviciile să ajungă în funcții pentru indemnizația de senator sau deputat, ori pentru milosârdia salariului de primar. Traficul de influență, mita, vânzările păguboase, nepotismul erau ceva de la sine înțeles: păi, la salariul ăsta, cine ar risca pușcăria, scandalurile, hărțuirea în presă, pe degeaba?

Uite că azi s-au găsit 357 de parlamentari care vor să-și sacrifice viața, să muncească pe mai nimic pentru popor. În loc să meargă în privat,  la vreo multinațională, de unde directorii ies cu pensii aproape la fel de mari ca procurorii, iată că se bat să administreze aproape pe gratis corporația numită România, în folosul celor 20 de milioane de acționari ai săi.

Rușine celor treizeci și ceva de europarlamentari! Rușine Cioloș, rușine Pâslaru, rușine Siegfried Mureșan!

Cui ați donat salariile de mii de euro și diurnele? De ce nu lucrați pe trei mii de lei tramvai? De ce nu vă dați demisia ca Dan Barna, în ultima zi de mandat, ca să nu cadă pensia de 5000 de euro peste voi?

Uite, de aia nu vă aleg românii, de aia nu sunteți demni de Parlamentul nostru național. La Bruxelles, arghirofililor! Ronțăiți acolo din cașcavalul euro, lacomilor! N-avem nevoie de voi, ne ajung cei 357 de dr. Schweitzer de la București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel