România, sufocată cu deșeuri ilegale din alte țări. Ministrul Tanczos Barna: Se încearcă introducerea sub mască
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Autoritățile din România se confruntă în ultimii ani cu problema transporturilor ilegale de deșeuri din Marea Britanie, Slovenia, Portugalia, Germania sau Italia.

Problema gunoaielor care ajung în România este din cauza faptului că țara noastră este una dintre cele mai ieftine țări unde deșeurile pot fi depozitate și neutralizate, relatează Antena 3. 

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, s-a aflat în direct în emisiunea 'Punctul de întâlnire', unde a vorbit despre problema deșeurilor din România, provenite din alte țări. 

”Avem norocul de a avea o colaborare bună cu organele de anchetă penală. În zona Constanța avem procurori specializați pe infracționalitatea pe protecția mediului. În principiu, nu este voie să ajungă la depozit niciun kilogram de deșeuri adus din străinătate. Tot ce se aduce se încearcă introducerea sub mască sau acoperirea de materie primă pentru procesare, pentru reciclare. Companiile care încearcă să eludeze legea multe dintre ele sunt prinse. Am prins în Bihor săptămâna trecută o filieră întreagă din Italia cu niște companii de 'reciclare', cu ghilimelele de rigoare, cu depozitare ilegală la o companie, cu trimiterea la reciclare, pe hârtie, la o altă companie. Deci, multe dintre ele sunt identificare. Eu cred în continuare că această colaborare cu Poliția, cu Parchetul și cu Garda de mediu va da rezultate și vom reuși să oprim fenomenul. Și acum două zile au fost oprite camioane la graniță”, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna.

VEZI ȘI: Container din Norvegia, încărcat cu deşeuri, depistat în Portul Constanţa

Container cu deșeuri din Marea Britanie, depistat în Portul Constanţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel