România sub invazia lăcustelor portocalii. Opoziția va publica harta funcțiilor publice acaparate de PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
miting basescu pdl electorale
miting basescu pdl electorale

O hartă a funcțiilor publice în care PDL și-a plasat oamenii de încredere este pregătită de reprezentanții Opoziției și va fi publicată până la sfârșitul lunii. PSD centralizează date provenite de la organizațiile locale, la care va adăuga și informațiile privind administrația centrală.

Materialul monitorizează și funcțiile din care pot fi influențate politicile publice, pentru a satisface interesele private ale grupurilor de afaceri din arcul guvernamental. De asemenea, sunt luate în calcul și funcțiile de control, din instituțiile care pot verifica firmele private, astfel încât să fie colectate fonduri pentru partid. 

Din rezultatele obținute până în prezent, se pare că nicio funcție din care se distribuie banul public nu a scăpat controlului PDL. Practic, nu mai există profesioniști în funcțiile respective, ci doar oameni numiți politic. Pe lângă harta propiu-zisă, care marchează posturile ocupate de oamenii puterii, fără să țină cont decât de afilierea politică, se vor preciza mecanismele prin care s-au făcut numirile clientelare, ca și legăturile de interese care au acționat.

Demersul Opoziției încearcă să obiectiveze acuzațiile la adresa  politicii PDL de înlocuire a statului de drept cu un stat clientelar. Materialul va fi o lovitură puternică pentru regimul Băsescu, care și-a justificat lipsa de experiență și expertiză cu moralitatea de care ar da dovadă. Dezvăluirile din presă au arătat cum personaje fără legătură cu domeniul administrat erau numite în funcții de conducere, cu încălcarea legii, doar pentru că erau fidele politic sau cotizaseră la partid. Un caz celebru a fost cel al unui play boy, numit șef al Vămii București pentru activitatea din organizația PDL sector 6. Harta clientelei PDL încearcă să adune toate aceste exemple, pentru a da o imagine globală a economiei clientelare din România. Din surse PSD se pare că aceasta operațiune se va numi ”România sub invazia lăcustelor portocalii. Harta statului clientelar condus de Băsescu și Boc”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel