România și Schengen. Cosmin Andreica (Europol) pare că gândește ca securiștii de pe vremea lui Ceaușescu. Sau este doar o strategie politică...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Pentru jocuri interne, există unele personaje publice care s-ar bucura să ratăm ocazia de a intra în Schengen.

Dovadă este și ultima găselniță a lui Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, care a spus că, dacă România intră în Schengen, țara noastră va deveni groapa de gunoi a Europei. El spune că absența controalelor de la graniță va transforma țara într-o bombă ecologică pentru că va deveni ținta principală pentru cei care vor să scape de deșeurile periculoase. 

Prin declarațiile sale, poate pentru a se război cu Ministerul Afacerilor Interne sau cine știe cu cine, Cosmin Andreica îi lovește, de fapt, pe cetățeni. 

Nu-l putem acuza de trădare pe Cosmin Andreica, „tânărul haștagist” din Poliția Română, pentru că este liberă exprimare, dar un astfel de personaj, dacă ar fi trăit în Polonia sau Ungaria, cum ar fi fost tratat? Dispărea sau nu din spațiul public, întreabă retoric jurnalistul Val Vâlcu. Agenții de Poliție nu erau primii care se revoltau?

Cosmin Andreica ce spune, de fapt? Că Poliția Română este „rea”. El susține că avem două probleme: deficitul major de polițiști din MAI și slăbirea autorității forțelor de ordine. Și, pe lângă faptul că, spune el, România va deveni groapa de deșeuri a Europei, vom deveni magnet pentru traficul de droguri.

Dar lui Cosmin Andreica nu pare că-i pasă prea mult de România, din moment ce discută despre poluare și ”alte lucruri rele aduse de Occident” fix acum când intrarea noastră în Schengen ar reprezenta un moment istoric.

Exact așa făceau și comuniștii. Pe astfel de rațiuni, închideau granițele: „domnule, să nu vină X-ulescu din Occident cu droguri și alte lucruri „suspecte”! Ceaușescu nu închidea granițele ca să te țină captiv aici, pe tine, cetățean, ci ca să nu vină și „problemele” din Occident.

Ce zice acum Cosmin Andreica spuneau și securiștii pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, când țineau românii în colivie ca să nu se ducă în Occident. De asemenea, securiștii nu voiau nici ca occidentalii să vină aici.

Cum gândeau vechii securiști așa pare că gândește și Cosmin Andreica. Dacă o gândi, dacă nu... este doar o strategie politică de a lovi în MAI.

Dar așa faci când n-ai nicio grijă, ai o pensie grasă asigurată din Poliție, te apuci de politică. Sau te faci influencer.

Aderarea la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv foarte important pentru România. Păcat că acest lucru pare greu de înțeles de personaje care par că vor să îngroape orice salt al României, dar, la final, pierd tot cetățenii, nu politicienii pe care se chinuie să-i atace prin orice mijloace. Totuși... când e vorba de cetățeni, scopul nu mai scuză mijloacele, domnule Andreica...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel