România şi-a păstrat locul I în lume la Karate Tradiţional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Romania si-a pastrat locul I în lume la Karate Traditional. foto: facebook, FRKT
Romania si-a pastrat locul I în lume la Karate Traditional. foto: facebook, FRKT
România a obținut locul I pe națiuni la Campionatul Mondial de Karate Tradițional Fudokan, desfășurat în perioada 3-5 noiembrie, la Cluj- Napoca, în Sala Polivalentă cu sprijinul şi sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului şi organizat de Federaţia Română de Karate Tradiţional (FRKT), se arată într-un comunicat de presă al federaţiei.

La evenimentul de la Cluj au participat aproximativ 2.000 de competitori din 46 de țări, la categoriile de cadeți, juniori, tineret și seniori.

Delegația României a fost compusă din 103 sportivi - 25 la categoria seniori, 17 la tineret, 32 la juniori și 29 la cadeți. Ţara noastră a obținut un număr de 94 de medalii (41 de medalii la probele pe echipe, 53 la probele individuale), după cum urmează:
- 37 medalii de aur (9 la seniori, 10 la tineret, 12 la juniori, 6 la cadeți)
- 25 medalii de argint (6 la seniori, 5 la tineret, 7 la juniori, 7 la cadeți)
- 32 medalii de bronz (12 la seniori, 7 la tineret, 8 la juniori, 5 la cadeți)

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, prezent la conferința de presă organizată cu acest prilej, a declarat că "Îi felicit pe toți care s-au ocupat de organizarea Campionatelor Mondiale de Karate Fudokan, dar și pe sportivii români care sunt pe primul loc în lume. Felicitări pentru cele 94 de medalii. Karate-ul este un sport de masă și trebuie să ne bucurăm pentru aceste rezultate. Aveți în mine un partener și un susținător al acestei ramuri sportive. România are nevoie de modele, iar voi sunteți niște modele pentru societate. În spatele acestor performanțe se ascund mulți ani de muncă și multe sacrificii. Dumneavoastră sunteți ambasadorii de care are nevoie România”.

România și-a păstrat locul 1 în clasamentul pe națiuni, obținut la ediția anterioară a Campionatelor Mondiale din 2015. Anul acesta, pe locurile imediat următoare s-au situat Germania și Polonia cu 41 de medalii și Rusia cu 27 de medalii.

[citeste si]


Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel