România se mobilizează! Tabăra mobilă de la Vama Siret din județul Suceava e complet operaționalizată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Foto Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Tabăra mobilă de la Vama Siret din județul Suceava este complet operaționalizată.

Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. 

Totodata, în componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără. 

De asemenea, unitatea este prevăzută cu: 

30 sisteme de climatizare, 

3 sisteme de iluminat, 

201 paturi pliante, 

201 saci de dormit, 

30 seturi de mese cu bănci.

Totodată, la nivelul județului Maramureș, în localitatea Sighetu Marmației, pompierii salvatori depun  eforturi susținute pentru operaționalizarea taberei mobile, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin in zona respectivă. 

Exclusiv DCNEWS - Dîncu: Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a mai spus că sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum.

„Va trebui să învățăm să trăim cu conflicte în viitor. Rusia, deși încearcă să se proiecteze ca o mare putere, în momentul în care nu ai economie puternică, nu ești o mare putere. Sunt două puteri pe care analiștii le iau în seamă acum: Statele Unite și, evident, NATO, cu tot ceea ce există în această zonă. Punem aici și Uniunea Europeană, în sensul că vedem o apropiere tot mai mare între NATO și UE. Mai e China, care e un rising star în ultimele decenii. Oricât ar vrea Putin să arate că Rusia este o mare putere, are nevoie de un partener”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Europa, în istoria chiar recentă, a vrut Rusia parteneră, nu pe Putin, ci Rusia cu resursele și oamenii ei. Au încercat europenii. Chiar și în această perioadă, s-au văzut, la început, ezitări în a sancționa Rusia, când se credea că nu va ajunge să invadeze Ucraina”, a explicat ministrul.

„Cred că este mai puțin probabil să avem un război rece, pentru că nu mai este jumătatea lumii cu jumătatea lumii. Este vorba doar despre o țară, chiar dacă e o țară mare. (...) Izolând o țară, nu cred că poate să reziste politic un lider”, a mai spus Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel