România-Schengen. Claudia Țapardel: E foarte grav
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Claudia Țapardel a explicat cum a fost exclusă România de pe lista țărilor care vor adera la Schengen și cum sunt promovate mesajele care ar afecta deciziile de la Bruxelles.

Claudia Țapardel a explicat cum se duc luptele la Bruxelles pentru a câștiga teren politic în România și ce efect au criticile "exportate" în contextul aderării la Schengen.

"Trebuie să mai stea la coadă"

"Mi se pare foarte grav că liderul popularilor europeni a declarat marți, la dezbaterile privind starea Uniunii Europene, că doar Croația și Bulgaria se califică pentru a intra în spațiul Schengen și că România are niște probleme și trebuie să mai stea la coadă când noi toți euoparlamentarii români și Guvernul am luptat și luptăm pentru ca România să facă parte din spațiul Schengen.

De peste șapte ani România îndeplinește toate condițiile tehnice, avem raport pozitiv al Parlamentului European, declarația oficială a Comisiei Europene că România poate face parte din spațiul Schengen și acum avem un lider au unui grup politic din care și colegii noștri liberali fac parte, care spune cu subiect și predicat că România să nu mai facă parte din spațiul Schengen. Mi se pare grav și aș fi vrut din partea colegilor noștri liberali să aibă o reacție pe acest subiect și nu să se ducă de fiecare dată să exporte orice conflict național la Bruxelles", a declarat Claudia Țapardel la emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel