România scapă de ger și vremea se încălzește semnificativ. Elena Mateescu, ANM: Valori ușor peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: AGERPRES
Sursa Foto: AGERPRES
Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat noua prognoza meteo. România scapă de ger și vremea se încălzește semnificativ.

În cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat noua prognoza meteo. România scapă de ger și vremea se încălzește semnificativ.

A doua parte a săptămânii viitoare: Ușor peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar

"Într-adevăr, ne așteptăm ca în a doua parte a săptămânii viitoare să contăm pe valori ușor peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar, în sensul că pe parcursul zilelor maximele vor fi cuprinse în general între -5 până la 8-9 grade în sud. O să avem chiar valori de până la 7-12-13 grade, însă minimele rămân în continuare predominant negative, cu valori care în cea mai mare parte a țării o să fie cuprinse între -6 până la cel mult un grad. Ne putem aștepta și la minime de -1 sau 0 în Capitală", a spus Elena Mateescu.

Mâine și poimâine 

"Până atunci, vorbim de mâine și poimâine de o vreme în continuare în răcire, în majoritatea zonelor. Noaptea va fi ger în continuare în cea mai mare parte a Moldovei și în Transilvania. De asemenea, va ninge slab în zonele montane, dar și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia, Moldova, izolat în Dobrogea, inclusiv în capitală, iar valorile temperaturilor pe parcursul zilelor vor fi cuprinse între -5 până la 5-6 grade C. Minimele vor fi de -14 grade, cu cele mai coborâte valori în continuare în zonele din estul Transilvaniei și nordul Moldovei", conform directorului ANM, Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel