Urmărește emisiunea live
"România Sălbatică", prezentă la Bio Photo Festival 2022
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
România sălbatică este cel mai mare proiect de fotografie în natură și film documentar din România.

A început în 2010 și celebrează biodiversitatea care prosperă în habitatele curate ale României, de la zonele muntoase ale Carpaților, până la țărmurile Mării Negre sau până la zonele umede ale Deltei Dunării.

Cartea foto și filmul sunt două dintre instrumentele care au ajutat să fie împărtășită această poveste incredibilă despre unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale sălbăticiei Europei. “România Sălbatică a fost prezentă la Bio Photo Festival, unde am fost invitat să vorbesc despre proiectul foto și nu despre film de data asta. Nu a fost un eveniment foarte mare, dar a fost cu destui oameni interesanți, mai ales din rândul fotografilor italieni și internaționali participanți. Plec către Bristol unde documentarul România Sălbatică este în Selecția Oficială de la Wildscreen Festival poate cel mai importat festival de profil din lume. Abia așteptă să vă spun cum este pe acolo. Țineți aproape.” a declarat Dan Dinu pe contul său de Facebook.

Ediția a IX-a – Festivalul Internațional de Fotografie Naturalistă reprezintă alianța dintre pasiunea fotografică și dragostea pentru natură care a determinat să se organizeze un eveniment capabil să îmbine atenția față de mediu și sensibilitatea artistică pentru grația pe care o deține. În aceste vremuri, marcate de urgența climatică, o importanță primordială este aceea de a pune în aplicare toate mijloacele posibile pentru a-i face pe oameni conștienți nu doar de bogăția infinită pe care ne-o dă Pământul, ci și de precaritatea echilibrului natural. Obiectivul principal al festivalului este așadar să conștientizeze publicul, în fiecare an din ce în ce mai numeros, conștient de problemele de mediu precum schimbările climatice și defrișările, printr-o mai bună înțelegere și protecție a biomilor naturali care sunt marile ecosisteme ale planetei, se arată pe site-ul festivalului.

Expoziția celor șaptezeci de imagini finaliste ale competiției, cele două expoziții fotografice internaționale, cabinele foto, conferințele, atelierele, excursiile și realizarea de cărți fotografice, care îmbină cunoștințele naturalistice cu arta fotografică, sunt instrumentele educaționale folosite pentru a răspândi cultura naturalistă.

Festivalul este un eveniment în care pasionații de natură și fotografie se pot întâlni și împărtăși pasiunea lor participând la activități organizate care folosesc mediul fotografic pentru a exprima emoții și a disemina aspecte naturalistice, dar și un conceput pentru a promova aspectele turistice și culturale ale teritoriului Pedemontano, Italia și nu numai.

Delta Dunării, emblema noastră

Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. A intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN. Aceasta se suprapune atât siturilor de importanță comunitară Delta Dunării (sit SCI) și Delta Dunării (zona maritimă); cât și ariilor de protecție specială avifaunistică Beștepe - Mahmudia și Delta Dunării și Complexul Razim - Sinoie. Situl Delta Dunării (începând din 21 mai 1991) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel