România, printre țările cu cel mai mare declin din UE al producţiei industriale
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
eurostat
eurostat
Eurostat a transmis că Germania, Estonia, Slovacia şi România sunt țările cel mai semnificativ declin din UE al producţiei industriale, în luna octombrie.

Producţia industrială a scăzut cu 2,2% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2018, Germania, Estonia, Slovacia şi România înregistrând cel mai semnificativ declin, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citează Agerpres.

Cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în octombrie în Ungaria (6,5%), Irlanda (5,9%) şi Polonia (3,4%), iar cele mai semnificative scăderi în Germania (minus 6,3%), Estonia, Slovacia şi România (toate cu minus 3,9%).

Comparativ cu septembrie 2019, producţia industrială a scăzut în octombrie cu 0,5% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

România, declin lunar de 2%

Cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale în octombrie au fost raportate în Portugalia (3,1%), Slovenia (2%) şi Polonia (1,1%), cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată în Danemarca şi Grecia (ambele cu minus 2,6%), Letonia şi Lituania (ambele cu minus 2,3%).

România a înregistrat în octombrie un declin lunar de 2% al producţiei industriale, după un avans de 0,5% în septembrie.

Analiştii avertizează că perspectivele privind evoluţia PIB-ului în zona euro şi în Uniunea Europeană în trimestrul patru din 2019 sunt afectate de scăderea producţiei industriale, deoarece escaladarea tensiunilor comerciale globale afectează negativ sectorul industrial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel