România primește o donație de opt milioane de dolari în echipamente medicale și IT de la Coreea de Sud
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
România primește o donație de opt milioane de dolari în echipamente medicale și IT de la Coreea de Sud / Foto: Pixabay, de gyansingh13
România primește o donație de opt milioane de dolari în echipamente medicale și IT de la Coreea de Sud / Foto: Pixabay, de gyansingh13
Republica Coreea va dona României echipamente medicale şi IT de circa opt milioane dolari, a anunțat Alexandru Rafila.

România va primi de la Coreea de Sud o donaţie de echipamente medicale şi IT în valoare de aproximativ opt milioane de dolari, a anunțat luni ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Sunt echipamente pentru INSP şi centrele regionale de sănătate publică. (...) Au fost la Iaşi, în centrele regionale de sănătate publică. Au fost şi aici la Bucureşti. Avem în momentul de faţă toate elementele de natură logistică discutate încât această donaţie, care valorează circa opt milioane de dolari, să poată să ajungă în România începând cu jumătatea anului până în luna noiembrie. Presupune un transport din Republica Coreea de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului şi substanţelor conţinute de tutun, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile care înseamnă echipamente de diagnostic, de secvenţiere. Toate aceste lucruri vor ajunge în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş la centrele regionale de sănătate publică", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă comună cu ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-soo.

România a donat vaccinuri Coreei de SudPotrivit ministrului, gestul Coreei de Sud vine în "contrapartidă" cu o donaţie de vaccinuri împotriva noului coronavirus făcută de România acestei ţări.

"Ca răspuns la sprijinul acordat de Guvernul României, Guvernul Republicii Coreea a găsit de cuviinţă să ne sprijine în dezvoltarea sistemului de sănătate publică din România. (...) O echipă întreagă a venit din Coreea ca să stabilim împreună detaliile acestei donaţii. Este foarte complexă din punct de vedere al conţinutului", a mai spus Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel