România pierde la scor partida de baschet feminin cu Spania
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Echipa naţionala de baschet feminin a României a fost învinsă categoric, duminică seară, de echipa Spaniei. 107-52 (46-27), într-un meci jucat la Almeria, contând pentru a doua etapă a grupei C preliminare, de calificare la Campionatul European din 2023.

În primul meci al grupei, România a învins pe teren propriu Islanda, cu 65-59.

Spania conduce grupa cu 4 puncte, în timp ce România e pe 2, cu 3 puncte, după două etape.

În aceași grupă se află și Ungaria, cu care România va juca primul meci pe teren propriu, pe 24 noiembrie, urmând apoi meciurile cu Islanda în deplasare (27 noiembrie), cu Spania acasă (9 februarie 2023) şi cu Ungaria în deplasare (12 februarie).

Se califică mai departe la turneul final al Campionatului European din 2023 prima clasată în fiecare din cele 10 grupe, plus alte patru echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament, notează Mediafax.

România câștigă cu Liechtenstein, dar ratează locul 2 și șansa de a juca barajul de calificare 

Naționala de fotbal a României a câștigat greu ultima partidă din preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, învingând Liechtenstein cu 2-0, cu golurile marcate de Denis Man și Nicușor Bancu. Macedonia de Nord a învins Islanda cu 3-1 și de pe locul 2 s-a calificat pentru barajul de calificare.

Denis Man a deschis scorul în minutul 8 și părea că tricolorii vor face scor. Stanciu a ratat un penalty în minutul 35 și a fost nevoie să se ajungă până în minutul 87 pentru ca Bancu să aducă liniștea. Una aparentă, pentru că la Skopje, Macedonia de Nord conducea cu 3-1 și obținea locul 2 în grupă, care duce la play-off-ul de baraj.

România a terminat pe locul 3 și a ratat și această campanie de calificare la Campionatul Mondial.

În contextul în care FCSB a rămas fără antrenor după despărțirea de Edi Iordănescu, Mirel Rădoi a fost întrebat despre o eventuală revenire. „În momentul în care ai un contract, indiferent de sumă, dacă se achită clauză, ești nevoit să-ți faci bagajele. Îmi pare rău de Edi, suntem prieteni, știu cum lucrează. Cu el, FCSB ar fi fost o candidată serioasă la titlu. Mă văd antrenând chiar și în România, atât timp cât va exista un contract foarte clar, nu am de ce să nu antrenez în România. Fotbalul este o presiune prea mare ca să pot refuza ceva. În momentul de față, nu mă întorc la FCSB. Nu știu, totuși, ce se va întâmpla peste o săptămână. Am mai fost o dată, m-am certat cu nașul, ne-am împăcat. Mă duc a doua oară, să ne certăm iar?", a spus Mirel Rădoi, după victoria cu Liechtenstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel