România, parteneriat cu Japonia în funcţie de medaliile de la Tokyo. E.S. Ovidiu Dranga: Cred că succesul va fi fructificat ulterior
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt o șansă uriașă pentru România de a promova un patriotism inteligent, spune ambasadorul României în Japonia, Excelenţa Sa Ovidiu Dranga.

„Știm cu toții foarte bine că Jocurile Olimpice și sportul în general reprezintă oportunități de promovare a imaginii unei țări. O delegație performantă care obține multe medalii se bucură de un prestigiu uriaș și instantaneu în presă și la nivel mondial.

În ceea ce privește delegația noastră, eu sunt convins că vom obține mai multe decât ne așteptăm. Cred în competența și în buna pregătire a sportivilor și mai cred că succesul lor va fi fructificat foarte bine ulterior”, a transmis ambasadorul României în Japonia, Excelenţa Sa Ovidiu Dranga, în emisiunea de la DC NEWS.

Oamenii sunt mândri de performanțe

„Există oportunități de promovare, pe de altă parte, a unui patriotism inteligent și consistent. Oamenii sunt mândri când echipa națională de fotbal sau delegațiile din diferite sporturi obțin medalii. Acest lucru îi face să se simtă mai puternici și mai încrezători în ei și în soarta țării lor. Prin sport se ating mai multe ținte, mai ales când vine vorba de sport de performanță recunoscut ca atare și validat în competiții internaționale”, a adăugat el.

„Eu sunt optimist, repet, și sunt convins că în Japonia imaginea României se va îmbunătăți. Ea e deja destul de bună. Din câte am reușit să-mi dau seama până acum, România are o imagine foarte bună în Japonia și sper ca pe durata mandatului meu acest lucru să se îmbunătățească și mai mult cu contribuția tuturor care au de-a face cu Japonia, în domeniile economice mai ales”, a mai spus Dranga.

Totuși, nu am profitat întotdeauna de oportunitățile pe care ni le-au oferit niponii

„Știu că japonezii sunt impresionați de performanța și epoca Nadiei Comăneci. Când a fost luat primul 10 erau extrem de frecvente solicitările să vină Nadia acolo. Ulterior a fost foarte bine primită în Japonia de câteva ori. Dar am avut ghinion cu Japonia, a neglijat-o țara noastră. A venit premierul (n.r., Abe Shinzo), a fost lăsat la Muzeul Satului. Sunt câteva gafe de genul acesta în istorie”, a spus și jurnalistul Val Vâlcu.

„Japonezii au fost extraordinari cu România: înțelepți, foarte puternici financiar, foarte puternici din punct de vedere al inteligenței, al proiectului. Au avut o mână întinsă din partea Japoniei și cred că încă mai avem. În opinia mea clar nu am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și oportunităților pe care ni le-a oferit Japonia”, a comentat analistul politic Bogdan Chirieac.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel