România, o țară de incompetenți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Nu cred că marele Cristian Ciocan este semi-disponibilizat sau că a fost trecut pe linie moartă. Bănuiesc că a ajuns consilier de taină la Cotroceni. Din toată tevatura de astăzi am aflat de la  președinte că premierul Boc este genial, pentru că a prevenit derapajele. Chestiunea asta cu derapajul revine obsesiv în argumentația dlui Băsescu, de parcă ar fi de la Poliția Rutieră ( mai puțin momentul când a recunoscut că a ”condus” sub influența băuturilor alcoolice).

Sigur, am putea să ne temem de riscurile unor”derapaje” spre dictatură: refuzul de a consulta populația asupra desființării județelor, care se face indiferent ce cred românii, amânarea alegerilor pe motiv că e criză și nu ne permitem, folosirea serviciilor pentru spionaj și represiune etc.

Dacă e așa, zilele lui Băsescu, și ale celor care se folosesc de el pentru a-i jefui pe ceilalți români, sunt numărate. Singura dictatură pe care o cunosc a fost aceea a lui Ceaușescu. Am văzut că nici Ceașcă n-a rezistat, de ce ar rezista Băsescu? Astăzi, pentru mulți români e  la fel ca pe vremea dictaturii: frig în case, iarna, că nu au bani de întreținere și  foame, tot timpul, că n-au bani de mâncare. Pe vremea lui Ceaușescu , oamenii primeau apartamente de la întreprindere ( azi băncile le iau garsoniera cumpărată pe credit) și aveau serviciu (azi se dă lumea afară, ca să rămână bani clientelei). De ce l-ar prefera românii pe Băse?

Ce am mai reținut din discursul președintelui? Că principalul risc este cel al populismului, cu o referire directă la Tăriceanu, care ar fi dat pensii și salarii, în scop electoral. Să recapitulăm: Tăriceanu a dat pensii și salarii. Băsescu a luat bani de la români, în schimb  le-a oferit, ca măsuri populiste: confiscarea averilor, probabil începând cu cei 100.000 de dolari pe care i-a obținut ilegal, din bișniță, conform propriei declarații; pedeapsa cu moartea, pe care o cer pedeliști ca alde Urban; legea prostituției, promovată de Lăzăroiu și Prigoană etc. Care va  fi alegerea poporului?

Nu contează! Băsescu a mai declarat că anticipatele sunt cerute de incompetenți. Adică de 80 la sută din populație. Cam asta e opinia șefului statului despre cei pe care îi conduce.

Felicitări pentru sinceritate, domnule președinte, vă spune incompetentul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel