Data publicării:

România nu permite participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE, care se defășoară în țara noastră

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul Afacerilor Externe a informat că România nu permite participarea delegațiilor Rusiei și Belarusului la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Filip, a anunțat că nu va fi permisă participarea delegaţiilor Rusiei şi Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfăşura în România, între 29 iunie şi 3 iulie.

„Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

„Autorităţile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfăşurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei, parlamentari şi staff tehnic”, a mai zis Radu Filip.

Decizia se aplică și delegației Belarusului

„Decizia părţii române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel