Data publicării:

România, lovită de un val de caniculă, avertizează meteorologii ANM. "Valori de peste 30 de grade"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
România va fi lovită de un nou val de caniculă, avertizează meteorologii ANM.

Țara noastră ar urma să fie lovită de un nou val de caniculă, după vremea rea din ultimele zile. În această săptămână vom avea de îndurat căldură sufocantă. Meteorologii au anunțat că de la mijlocul săptămânii vom avea temperaturi în pragul caniculei și un disconfort accentuat din cauza umidității din aer. Raul Ilea, meteorolog ANM, a oferit mai multe detalii despre cum va fi vremea în această săptămână, la Realitatea Plus. 

"În primul rând, este vorba de instabilitate de masă, nu de ciclon mediteranean, iar în al doilea rând, da, într-adevăr, a fost emisă o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru sudul și sud-estul țării, precum și pentru zona montană, mai ales din Carpații Orientali și estul Meridionalilor. Vom avea averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metru pătrat și, izolat, de peste 30 de litri pe metru pătrat.

Vreme călduroasă, într-adevăr, valori de peste 30 de grade, astăzi în partea de vest a țării, în extremitatea vestică a țării, mâine în sud-vest, vest, tot așa, valori de peste 30 de grade, apoi, pentru ziua de miercuri, în vestul și sudul țării în deosebi", a spus meteorologul Raul Ilea.

ANM, avertizare meteo pentru aproape jumătate de ţară. Ploi, vijelii şi grindină

Luni, 19 iunie, ANM a emis o nouă avertizare meteo imediată. 

Astfel, până luni, 19 iunie, la ora 22:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Orientali, în estul Carpaților Meridionali, precum și în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Vremea în Bucureşti 

Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiază și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 10...15 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel