România - Islanda, rezultat final: 0-0. Suntem la mâna adversarilor pentru calificarea la barajul pentru CM 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
România întâlneşte Islanda, joi, 11 noiembrie, într-un meci din grupa J de calificare la CM 2022, partidă pe care naţionala trebuie să o câştige pentru a putea merge la baraj. 

LIVE TEXT:  

- Rezultat final: 0-0.

- Min. 85: Ocazie uriaşă pentru România. Hagi şutează puternic, însă mingea loveşte bara.

- Min. 82: România forţează deschiderea scorului, însă jucătorii noştri nu reuşesc să finalizeze.

- Min. 57: Încă o ocazie mare pentru Islanda. Ianis Hagi reuşeşte să respingă de pe linia porţii, după un corner al islandezilor. 

- Min. 53: Şut din careu al lui Denis Alibec, din păcate minge ajunge în braţele portarului advers.

- Min. 52: Tricolorii presează, însă atacul se termină doar cu o lovitură de colţ.

- Min.49: Islanda conduce ostilităţile la începutul celei de-a doua reprize.

- A început repriza a doua. Nicio schimbare în echipa noastră.

- Min. 44. Şut de la distanţă al lui Ianis Hagi. Olafsson reuşeşte să reţină.

- Min. 42: Cursă senzaţională a lui Denis Alibec, din propriul teren. Din păcate, jucătorul nostru nu a avut cu cine să paseze şi a şutat în portar, din careu.

- Min. 39: Asediu al României la poarta islandezilor. Jucătorii noştri şutează însă migea refuză să intre în poartă.

- Min. 37: Schimb frumos de pase între tricolor în faţa careului islandezilor. Marin şutează puternic însă portarul advers este pe fază şi apără fără probleme.

- Min. 35: Tricolorii continuă să atace, însă scorul rămâne 0-0.

- Min. 31: Încă o lovitură de colţ pentru România, încă o ocazie de a deschide scorul pentru tricolori. 

- Min. 22: Nou corner. Mare ocazie pentru România, după centrarea lui Stanciu. Tănase deviază, însă Toşca nu reuşeşte să înscrie din faţa porţii.

- Min. 21: România beneficiază de o nouă lovitură de colţ executată de către Stanciu.

- Min. 18: O primă ocazie pentru România. Nicolae Stanciu şutează după o pasă de la Ianis Hagi. Portarul Islandei prinde mingea.

- Min. 17: România a avut două cornere. Din păcate, jucătorii naţionalei nu au reuşit să creeze ocazii de poartă.

- Min. 11: Fază periculoasă pentru islandezi: corner la poarta României; Bjarnasson a trimis peste poartă.

- Primele minute au trecut fără faze spectaculoase de poartă.

- 21.45. A început partida.

- Se intonează imnurile naţionale. Din păcate, partida se joacă cu tribunele goale. 

ECHIPELE DE START: 

România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Alin Toşca - 8. Alexandru Cicâldău, 18. Răzvan Marin, 23. Nicolae Stanciu - 14. Ianis Hagi, 7. Denis Alibec, 19. Florin Tănase. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve: 12. Andrei Vlad, 13. Marian Aioani - 4. Cristian Manea, 15. Andrei Burcă, 17. Adrian Rus, 10. Alexandru Maxim, 11. Nicuşor Bancu, 16. Dragoş Nedelcu, 21. Olimpiu Moruţan , 9. George Puşcaş, 20. Dennis Man. 22. Andrei Ivan.

Islanda: 13. Elias Rafn Olafsson - 3. Alfons Sampsted, 6. Brynjar Ingi Bjarnason, 4. Daniel Leo Gretarsson, 23. Ari Skulason - 7. Isak Bergmann Johannesson, 8. Birkir Bjarnason (căpitan), 16. Stefan Teitur Thordarson - 10. Albert Gudmundsson, 19. Sveinn Aron Gudjohnsen, 11. Jon Dagur Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson
Rezerve: 1. Runar Runarsson, 12. Patrik Gunnarsson - 2. Birkir Saevarsson, 14. Isak Olafsson, 15. Ari Leifsson, 5. Gudmundur Thorarinsson, 9. Aron Elis Thrandarson, 17. Andri Fannar Baldursson, 20. Thorir Johann Helgason, 21. Arnor Ingvi Traustason, 18. Mikael Egill Ellertsson, 22. Andri Gudjohnsen.

România joacă joi,11 noiembrie cu Islanda (Stadionul Steaua - Bucureşti, 21:45) şi pe 14 noiembrie cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark - Vaduz, 19:00), ultimele sale meciuri din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au nevoie de două victorii pentru a fi siguri de ocuparea locului doi şi calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.

DC NEWS prezintă în format LIVE TEXT principalele momente ale partidei. Rămâneţi alături de noi! Hai România!

Ce a declarat selecţionerul 

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a apreciat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Islanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, poate fi ca un meci de box, dar speră ca tricolorii să rămână în picioare.

"Cred că momentul de faţă noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Cred că ăsta ar fi un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul doi. Cred că din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Islanda, chiar dacă teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la Under-21 şi atunci este o echipă care vine să joace ca şi cum nu ar avea nimic de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară. Cred că în momentul de faţă echipa arată mult mai bine, am câştigat lucruri ca spirit de echipă, de sacrificiu. Sunt lucruri care contează, care s-au văzut în ultimele partide şi care indiferent de adversar trebuie să le păstrăm. Din punctul ăsta de vedere cred că echipa naţională arată mult mai bine, deşi nu pot spune în ce procent. Dar cu siguranţă arată mult mai bine decât arăta la barajul cu Islanda. Într-adevăr ei au şanse teoretice, dar ca stil de joc nu cred că îl vor schimba doar pentru aceste ultimele două partide. Islanda are acelaşi stil de joc pe care l-a avut şi la U21, mult diferit faţă de echipa pe care noi am întâlnit-o în barajul pentru Campionatul European, un joc mult mai dinamic, bazat pe o posesie mai prelungită. În mod normal ar trebui să ne avantajeze acest joc, pentru că poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom fi cei care vom cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit. Este posibil ca jucătorii să aibă acest gând, să fie relaxaţi, dar ei trebuie să îşi dea seama că indiferent de ceea ce s-a întâmplat în tur, este o cu totul altă partidă, este o presiune mare pe noi. Aş vrea ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda, a spus Rădoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel