România, în TOP TREI ”surse” de COVID-19 în Grecia. ”Acolo unde trebuie să luăm măsuri, vom lua!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Declarații îngrijorătoare din Grecia cu privire la evoluția pandemiei de Coronavirus. Tot mai mulți români se uită la ce anunță autoritățile grecești, în contextul în care numărul românilor depistați cu COVID-19 crește și există riscul ca autoritățile din Grecia să ia decizii tranșante. 

Ministrul adjunct al Protecției Civile și Managementului Crizelor din Grecia, Nikos Hardalias, a declarat, conform Greek City Times, că 13,9% dintre turiștii ajunși în Grecia în ultimele 19 zile au fost testați pentru SARS-CoV-2. Datele arată că 918.032 de turiști au ajuns în Grecia de la 1 iulie, dintre care 620.652 cu avionul, 48.720 pe calea apei și 248.660 pe cale terestră. 

Au fost efectuate 127.900 de teste. Între 1 și 19 iulie, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 au fost de 295, dintre care 53 sunt încă active, 35 s-au vindecat și restul au luat decizia să se întoarcă în țara de proveniență. 

Conform lui Nikos Hardalias, 78% din cazurile importate vin din țările balcanice, în principal, cele mai multe cazuri venind din Serbia (78), Bulgaria (63), România (61), Albania (23), SUA (6). 

Acolo unde trebuie să luăm măsuri, vom lua. Nu există un plan pentru o carantină generală la niciun nivel, eu cred că nu vom decide ușor nici o carantinare locală, atât timp cât putem realiza ceea ce dorim și cu măsurile prezente” a spus Nikos Hardalias. 

El a întărit, afirmând încă o dată, că sănătatea publică este pe primul loc și, din acest motiv, statul monitorizează evoluția pandemiei în baza datelor zilnice. 

Vă amintim că România a înregistrat un nou record de cazuri noi de infectare cu Coronavirus în urmă cu o zi, când au fost raportate 994 de cazuri noi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel