România, în semifinalele Campionatului Mondial de Bridge 2019 de la Wuhan
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Echipa de bridge a României a atins o performanţă deosebită reuşind să se califice în semifinalele Campionatului Mondial 2019, care are loc în China, la Wuhan (14-28 septembrie), informează un comunicat al Federaţiei Române de Bridge.

În urma Campionatului European de Echipe Mixte desfăşurat în februarie 2019 la Lisabona, echipa României a obţinut prima calificare la un Campionat Mondial de bridge, fiind în primele 8 echipe din Europa. A fost remarcabilă evoluţia echipei formate din Geta Mihai, Marina Stegăroiu, Mihaela Balint, Radu Mihai, Marius Ioniţă şi căpitanul echipei, Bogdan Marina. În urma fazelor de calificări de la CM (au fost disputate 23 de meciuri a câte 16 done, fiecare cu fiecare), primele 8 echipe au intrat în sferturile de finală, România calificându-se de pe locul 5. În sferturi, România a întâlnit echipa SUA 2, echipă de pe locul 2 din calificări, învingând-o cu 196-139 şi calificându-se astfel în semifinale. În semifinale echipa României întâlneşte echipa Rusiei, în timp ce în cealaltă semifinală se întâlnesc Anglia şi SUA 1, urmând a fi jucate 96 de done. În urma primei zile de semifinală, România conduce Rusia cu 107-71, se arată în comunicat.

Geta şi Radu Mihai sunt medaliaţi cu bronz la ultimele campionate europene de perechi open, Bogdan Marina ocupând locul 4, iar Marina Stegăroiu şi Marius Ioniţă locul 8 la aceeaşi competiţie.

Conform sursei, în perioada 14-16 noiembrie, România va găzdui Cupa Campionilor europeni, eveniment sportiv organizat de Liga Europeană de Bridge (EBL) şi Federaţia Româna de Bridge la Rin Grand Hotel din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel